Ispaninio šalavijo sėklų - "supermaisto" galia

Ispaninio šalavijo sėklų - "supermaisto" galia

22. Apr 2015, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ispaninio šalavijo sėklos ne tik padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, bet ir puikiai atrodyti bei nuostabiai jaustis. Kas slypi šiose mažytėse, riešutinio skonio sėklytės, kurias mes vadiname „supermaistu“? Ar jos iš tiesų gali pagerinti odos būklę?

Ispaninio šalavijo (angl. chia) sėklos žinomos kaip „pagrindinis indėnų maistas“ ir kelis šimtus metų buvo naudojamos dėl savo maistingumo. Buvo tikima, kad moterims užtenka vieno šaukšto ispaninio šalavijo sėklų per dieną. Šiandieną jas atrandame iš naujo. Šio augalo sėklose gausu omega 3 riebalų rūgščių, baltymų, antoksidantų, vitaminų ir mineralų, tad jis naudingas visam kūnui, įskaitant ir odą.

Ispaninio šalavijo sėklos yra pats turtingiausias augalinis omega 3 riebalų rūgščių šaltinis, lenkiantis net žuvų taukus. Jose yra trigubai daugiau antioskidantų nei mėlynėse. Ispaninio šalavijo sėklų aliejuje apstu baltymų, vitaminų A, B1, B2, B3, geležies, magnio, krakmolo, fosforo, mangano, vario, geležies, molibdeno, niacino ir cinko.

Neskaitant visų išvardintų naudingų ispaninio šalavijo savybių, reikia pažymėti, kad jis gali praversti ir gydant odos negalavimus. Dėl šios priežasties jis pateko į kosmetikos gamintojų akiratį ir sukėlė tikrą proveržį šioje srityje. „Avon“ pirmą kartą sukūrė odos priežiūros priemonių liniją, kurios pagrindą sudaro aktyvūs sėklų kompleksai – tai linija „Nutra Effects“.

Kalbant apie odos priežiūrą, ispaninio šalavijo sėklos padeda stabilizuoti riebalų išskyrimą ir bėrimą spuogais, kovoja su infekcijomis, neleidžia odai randėti, mažina paraudimą. Kenčiantiems nuo aknės, labai svarbu pažaboti bėrimą spuogais. Jei odą vargina išsausėjimas ir šerpetojimai, ispaninio šalavijo sėklos padės sukurti barjerą, palaikantį odos drėgmės pusiausvyrą. Šios sėklos skatina epidermio gijimą ir gerina jo būklę, tad pašalina niežėjimą ir sausumo sukeltą diskomfortą. Ispaninio šalavijo sėklose esantys antioksidantai padeda ląstelėms greičiau regeneruotis ir užkirsti kelią  žalingų išorės veiksnių įtakai. Kitaip sakant, jie apsaugo odą nuo senėjimo požymių progresavimo ir palaiko sveiką ląstelių būklę.

Kur slypi šių sėklų galia? Jų viduje. Omega 3 riebalų rūgštys kovoja su akne, raukšlėmis ir palaiko odos glotnumą. Vitaminas E yra stiprus antioksidantas, mažinantis uždegimą ir raukšles. Jis minkština, glotnina ir lygina odą. Vitaminas B3, garsėjantis priešuždegiminėmis savybėmis, mažina paraudimą, kurį dažnai sukelia uždegimas, ir ramina odą. Cinkas gali apslopinti riebalų gamybą bei neleisti įsimesti aknės bakterijoms. Šis elementas taip pat reikalingas audinių regeneracijai. Jis skatina odos gijimą po spuogų, todėl mažina randėjimą. Be to, jis garsėja senėjimą lėtinančiomis savybėmis.

Ar naudojant ispaninį šalaviją, galima tikėtis kokių nors šalutinių efektų? Taip! Jūsų oda ims spindėti, pamiršite visas su oda susijusias problemas ir pajusite energijos pliūpsnį!

Sėklų galia – perversmas kosmetologijoje

Ar kada nors susimąstėte, kiek jėgos slypi mažytėje sėkloje? Dabar galite atrasti jos poveikį su naująja AVON odos priežiūros linija „Nutra Effects“. Susipažinkite su pažangiausia kosmetologijos naujove.

20150421113019-12329.jpg

„Nutra Effects“ tai nauja „Avon“ odos priežiūros linija, kurios pagrindą sudaro aktyvus sėklų kompleksas – sėklų ekstraktų, būtinų antioksidantų ir vitaminų mišinys. Kiekviena linija pritaikyta konkretaus tipo odos poreikiams, o priemonėse slypinti sėklų galia lemia sveiką ir gražią odos išvaizdą. „Nutra Effects“ priemonėse nėra parabenų ir dažiklių, todėl jie puikiai tiks natūralumą besirenkantiems žmonėms. 

Drėkinamoji „Nutra Effects“ linija sukurta aktyvaus sėklų komplekso su ispaninio šalavijo sėklomis pagrindu. Šios sėklos - tai turtingas vitaminų, mineralų ir vertingų riebalų rūgščių omega 3 ir 6 šaltinis. Ispaninio šalavijo sėklos gali sugerti 12 kartų daugiau vandens nei sveria pačios, tad, būdamos kremo sudėtyje, prailgina drėkinimo laikotarpį.

Šios priemonės stiprina odos apsaugą nuo išorinių veiksnių, tokių kaip vėjas, šaltas ir sausas oras, suteikia intensyvų drėkinimą ir maitinimą 24 val., tad oda atrodo sveikai. Tinka visų tipų odai, bet kokiam amžiui. Rekomenduojama sausėti linkusiai odai.

20150421113447-22327.jpg