Iškyla gamtoje su varškės apkepu

Iškyla gamtoje su varškės apkepu

09. Aug 2019, 19:58 Kristina B. Kristina B.

Mūsų šeima labai mėgsta gamtą ir iškylas joje.

Kai kalbama apie iškylas, dažnai pagalvojama apie popierinių servetėlių, plastikinių stiklinių ir šiukšlių kalnus, tačiau tik ne mūsų šeimoje. Aišku, turime nemažai iškylų su sumuštiniais ir arbata termose, tačiau kartais netgi pietaujame gamtoje, ir visada stengiamės nenaudoti jokių vienkartinių dalykų. Tai nėra taip sudėtinga, kaip galima pamanyti, juk po savęs vis tiek susirenkate visas vienkartines lėkštes ir šakutes, puodelius ir servetėles, tik mes susirinkę dar parsinešame namo išplauti.

Taigi, pietūs gamtoje,-  į iškylų krepšelį krauname: pietūs (pasirinktas patiekalas – varškės apkepas ir padažas jam), termosas su arbata ir puodeliais, keturios lėkštės, keturios šakutės, virtuvinis rankšluostis pasivalyti, pledas pasitiesti. Viskas.

Vaikai valgo neatsikalbinėdami, mes mėgaujamės gamta, o gamta mums atsidėkoja nuostabiais vaizdais.

Į iškylą tinkamo varškės apkepo receptas:

Reikės: varškės apie 0,5 kg (9%), 4 kiaušinių,cukraus, manų kruopų (apie 3 šaukštus) ir pieno toms kruopoms pabrinkinti, sviesto (apie 50g).

Pradedame nuo to, kad manai užpilami pienu ir paliekami apie pusvalandį. Kiaušinių tryniai ir baltymai plakami atskirai. Pirmiausia sumaišomi brinkinti manai, varškė, cukrus (galima dėti ir žiupsnelį druskos dėl apsaugos nuo blogų akių ;) ), kiaušinių tryniai, patirpintas sviestas, o galiausiai atsargiai įmaišomi ir plakti iki standžių putų kiaušinių baltymai. Kepti apie valandą.

Skaniausias padažas – su cukrum pamaišyta grietinė.