Išėjome keramikai rašiklių, parsinešėme vilnos su burbulais

Išėjome keramikai rašiklių, parsinešėme vilnos su burbulais

08. Nov 2019, 18:52 Gintarep Gintarep

Rankdarbiai – mano dukrelės silpnybė. Tad, jei keliaujame, niekada nepraeiname pro šalį pro rankdarbių reikmenų parduotuves. Eidami Berlyno (Vokietija) gatvelėmis užsukome į vieną rankdarbių parduotuvę, su tikslu – porcelianui skirtų rašiklių. Oi, kiek mes ten visokių grožių pamatėme, o svarbiausia, kad prie prekės, buvo padėta idėjų instrukcija net su gaminiais (kaip norėčiau, kad taip būtų Lietuvoje).

Nors ir buvo tikslas rašikliai porcelianui, bet akis nukrypo ir į kitus skyrius, nes buvo įdomu gyvai pamatyti rankdarbių reikmenis, juos pačiupinėti...

Būtume ėję ir praėję pro skyrių, kuriame parsiduoda iš putų polistirolo įvairiausių dydžių rutuliukai. Juk man pritarsite, kad tų putų polistirolo kamuolių yra bet kuriame Lietuvos miestelyje, ne tik Vokietijoje. Oi, ilgai šiame skyriuje mes viešėjome, nes visko norėjosi, bet nejaugi putų gaminius vešimės į Vilnių? Bet kai pamatėme pagamintas katytes, pelėdas ir t.t. neatsilaikėme.

Net tėtis mums pritarė, kad vienam ar keliems  rankdarbėliams gal ir atsiras vietos lagamine.

Parduotuvės darbuotoja mums sukomplektavo rinkinį ir iškeliavome. Keistas tas man jos rinkinys pasirodė: 2 skirtingo dydžio putų rutuliukai (katytės galvutei ir kūneliui), 3 šiaudeliai (ausytėms ir uodegėlei), 5 labai maži rutuliukai (uodegėlės galiukui ir pėdutėms), vielutės (ūseliams), 2 spalvų vilna ir vėlimo 2 adatos (jei 1 sulūžtų).

Niekada nepamaniau, kad gali gautus toks grožis.

Tad dar viešėdama Vokietijoje susiradau Lietuvoje, kur galėsiu gauti  reikiamų dydžių  burbulų, tokių kaip 

Foto iš http://www.rankdarbiukisene.lt/putu-polistirolas

Ketinau pirkti žiedą, kuris puikiai tinka Advento vainiko gamybai, dukrelė beveik įsivaizdavo dekoruojant  statulėles pelėdą ir  katę, kurias užmatė parduotuvėje išpuoštas siuvinėjimui skirtais karoliukais.

Vėliau paaiškėjo, kad ir čia, Lietuvoje, štai kokie grožiai gaminami. Niekada nepamaniau, kad gali gautus toks grožis.

Tad dar viešėdama Vokietijoje susiradau Lietuvoje, kur galėsiu gauti  reikiamų dydžių  burbulų, tokių kaip

Foto iš http://www.rankdarbiukisene.lt/putu-polistirolas

Ketinau pirkti žiedą, kuris puikiai tinka Advento vainiko gamybai, dukrelė beveik įsivaizdavo dekoruojant  pelėdą ir  katę, kurias užmatė parduotuvėje dekoruotas siuvinėjimui skirtais karoliukais.

Vėliau paaiškėjo, kad ir čia, Lietuvoje, štai kokie grožiai gaminami.

Foto iš http://www.rankdarbiukisene.lt

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 09. Nov 2019, 00:14

Kaip nerealiai gražu! ?