Išbandome dreziną :)

Išbandome dreziną :)

30. Jul 2017, 22:05 V&A mamytė V&A mamytė

Jūros šventės metu aplankėme 'Lietuvos geležinkeliai' palapinę. Čia pamatėme eksponuojamą animaciniuose filmukuose matytą transporto priemonę.

20170730215349-86787.jpg

Tai DREZINA - savaeigis geležinkelio vežimėlis skirtas važiuoti bėgiais. Labai buvo įdomu išmėginti patiems, kaip važiuoja ta drezina, ar sunku ją išjudinti. Todėl sekmatienį vykome į traukinių stotį, kur galėjome patys ją išmeginti (čia ji stovėjo jau ant bėgių).

Jausmas laaaaaaaaaaaaaabai fainas, linksma, smagu ypač kai įsigreitini, nes vairuoti nereikia - bėgiai daro tai už tave :) Pradžoioje vienas pastumia dreziną (ir palieka tas žmogus ant bėgių :) ) ir tada jau reikia vienam stumti kitam kelti svirtis, pradžioje sunkiau, bet kai jau išsijudina, įsibėgėja labai smagu. Sudalyvavome net drezinų lenktynėse.

Svarbu kojas laikyti kuo arčiau krašto, toliau nuo svirties, nes atsitrenkdama ji gali išmesti keleivį lauk, o vaikams ir veiduką užgauti, todėl svirtis traukiama-lenkiama žemyn per ištiestas rankas - geras sportas, net nejaučiant krūvio, kol nesustoji ;) 

Smagus rytas traukinių stotyje. Norėtųsi vėl pakartoti !!!