Interjero daiktų švara

Interjero daiktų švara

18. May 2015, 09:44 Liucyte Liucyte

Paskutinė projekto užduotis iš pirmo žvilgsnio lyg ir paprasta, bet kartu ir sudėtinga, mat paprastai pirmiausia skubu švarinti didžiausius bei dažniausiai namuose naudojamus daiktus, išplauti grindis, o detalės – suvenyrai, vazos, užuolaidos ir pan. – neretai taip ir lieka nepaliestos. Smulkių daiktų, kurie ilgam nugultų lentynose, per daug nekaupiu, - patinka namai, kuriuose vyrauja minimalizmas, - bet šiek tiek mažų dalykėlių, pagyvinančių namų interjerą, yra ir karts nuo karto tenka valyti nuo jų per ilgesnį laiką susikaupusį dulkių debesėlį. Ypatingų priemonių suvenyrams valyti nenaudoju (gal dėl to, kad neturiu ypatingos priežiūros reikalaujančių suvenyrų... :) ), - pakanka vandens bei šluosčių ir įvairūs mieli daikčiukai netrunka sublizgėti švara:

20150518093705-39799.jpg

Vazas laikau virtuvėje spintelėje; kadangi jos paprastos stiklinės, o ne krištolinės, plaunu jas indų plovikliu arba specialiu skysčiu stiklui valyti (tuo pačiu, kuriuo plaunu  langus):

20150518093750-38622.jpg

Ant sienų paveikslų neturime; vienintelis sienų atributas – sieninis laikrodis, kurį drėgna šluoste nuvalau kas maždaug porą savaičių:

20150518093814-72304.jpg

Šviestuvai mūsų namuose trejopi: įprasti kabantys (pavadinkim, figūriniai) , lemputės pakabinamose lubose ir pastatomas šviestuvas ant grindų. Lempučių lubose dar neteko valyti, o nuo įprastų šviestuvų bei pastatomo ant grindų dulkes drėgna šluoste valau kas maždaug porą savaičių:

20150518094125-23654.jpg

Taip jau išeina, kad rečiausiai iš interjero daiktų plaunu užuolaidas (tik kokius porą kartų per metus...), bet dažnokai jas apvalau drėgnu skudurėliu (esu skaičiusi, kad dulkės kaupiasi ir ant užuolaidų).

20150518093925-41156.jpg

Dienines užuolaidas plaunu rankomis šaltame arba drungname vandenyje. Kad užuolaidos išsaugotų baltumą, kartais į vandenį įberiu kelis šaukštus druskos ir pamirkau šiek tiek, o jei užuolaidos nebūna labai purvinos (kaip kad pastarąjį kartą), pakanka pamirkyti paprastame vandenyje be druskos ir visi nešvarumai nusėda vonioje. Dieninių užuolaidų nelyginu – užkabinu drėgnas nuvarvėjusias. Naktines užuolaidas skalbiu skalbyklėje specialiu – užuolaidoms plauti skirtu – režimu. Išplovusi išdžiovinu ir išlyginu. Miegajame turime pasikabinę roletus, bet kadangi gyvename pirmame aukšte, neišsiverčiame ir be dieninių užuolaidų. Roletų niekaip ypatingai nevalau (tiesą sakant, net neįsivaizduoju, kaip juos valyti, išskyrus rėmelių nuvalymą drėgna šluoste...), o virtuvėje ant lango turime žaliuzes, kurios išties greit renka dulkes ir kurias tenka dažnokai valyti. Valau arba drėgna servetėle, arba nukabinusi panardinu į vonią ir su kempinėle išplaunu.

Norėčiau padėkoti MK už šį projektą: išties buvo įdomu paskaityti, kaip namų švara rūpinasi kitos mamytės. Iš pradžių dvejojau, ar dalyvauti šiame projekte, mat ne taip lengva atverti ir parodyti namų kampus, bet įsitraukus buvo labai įdomu sekti ir kas savaitę laukti naujos užduoties :)