Inga Stumbrienė: "Nesu pedantė, tačiau tvarka man patinka"

Inga Stumbrienė: "Nesu pedantė, tačiau tvarka man patinka"

28. Oct 2013, 18:35 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Šįvakar dalinamės žinomos moters, verslininkės, dviejų vaikų mamos, INGOS STUMBRIENĖS atsakymais į Mamyčių klubo mamų klausimus. Nuoširdžiai ir atvirai apie viską! Šiandien - interviu I dalis.

Inga, visada atrodote žaviai, na bent taip matome iš nuotraukų žiniasklaidoje. Tačiau kasdienybėje juk ir pavargstate, ir susibarate su vaikais, vyru...Ar leidžiate kartais sau namuose būti "negražiai" - nesusišukavus, pavargusiai, piktai. Kokia Jūsų kasdienybė, kai nereikia eiti į viešumą?

INGA: Ačiū už gražius žodžius. Mano kasdienybė tokia, kaip ir daugelio moterų. Būna ir nuovargio, ir pykčių, ir nesutarimų. Tačiau stengiuosi neigiamomis emocijomis niekada nepasiduoti, džiaugtis gyvenimu ir kuo daugiau šypsotis.

Ką manote apie tokius žmones, o ypatingai apie kitas moteris, kurios Jus pašiepia dėl Jūsų gyvenimo būdo, vaikų augimo klausimais, aprangos stiliaus, nors apie Jus nežino nieko ir Jūsų nepažįsta? Apskritai, ką manote apie rietenas ir konkurenciją tarp moterų, mamų? Kodėl tai vyksta?

INGA: Apie rietenas tarp moterų negaliu nieko pasakyti, mano tarpe tokių dalykų nebūna. O konkurencija yra visur ir visada – tarp moterų, tarp vyrų, versle, moksle, net ir siekiant tikslo dažniausiai mes sau keliame reikalavimus, norime pralėkti konkurentus, siekiame pirmauti, tad sveika konkurencija yra gerai, tai neleidžia stovėti vietoje, o verčia nuolat judėti į priekį, tobulėti.

Apie moteris, kurios mane pašiepia, taip pat negaliu nieko pasakyti, nes nesu to girdėjusi ir juolab į akis niekas nėra nieko pasakęs. O jei tokių moterų yra, tai manau, kad jų gyvenimas nėra pilnavertis, nes laimingi žmonės tokiems dalykams laiko neskiria.

Įdomu, kodėl pasirenkate viešinti savo šeimos gyvenimą? Juk žurnalistams prašant būtų galima atsisakyti, tiesiog nerodyti vaikų, nepasakoti asmeninių detalių...tiesiog įdomu, kodėl pasirenkate viešumą?

INGA: Mūsų šeimos gyvenimas viešu tapo, man dar būnant paauglei, tuomet tėtis pasuko į politiką. Iš pradžių man tai labai nepatiko, tačiau supratau, kad dabar nebesu paprasta paauglė, kuri gali elgtis kaip nori, o turiu elgtis atsakingai, nes mano elgesys reprezentuoja mūsų šeimą.

Susitaikius su viešumu, į jį pradėjau žvelgti visai iš kitos pusės, supratau, kad galiu kažką ir pakeisti. Niekada nesu skambinus spaudai ar prašiusi, kad apie mūsų šeimą rašytų, tačiau šis dėmesys ir susidomėjimas mūsų šeima niekada nemažėjo.

Tiek, kiek dabar save pateikiame viešai, yra dažniausia tik tiek, kiek mes patys to norime. Visada su vyru konsultuojamės, apie ką kalbėti, o apie ką ne. Pasakojame apie gimtadienius dėl to, kad norime, kad ir kitos šeimos panašias šventes stengtųsi rengti savo vaikams, pasisemtų idėjų, pasakojame apie keliones, nes norime pasakyti, kad ir visiems kartu, su vaikais, smagu ilsėtis, rodome nuotraukas, kad kiti pamatytų tuos kraštus, kuriuose nėra buvę, užsimanytų keliauti. Aš ir pati neretai pasisemiu idėjų būtent iš kitų žmonių pasakojimų. O jei mūsų interviu bent vienam žmogui padės, vadinasi, elgiamės teisingai.

Kodėl renkiesi tokį nepriekaištingai moterišką, kartais net perdėm tvarkingą, be priekaišto, lyg barbišką stilių? (barbišką gerąja prasme, ne pašiepiant). Ar ir namuose būdama su vaikais, taip pat būni pasitempusi, pasidažiusi, idealiai susišukavusi? Tiesiog matom visada Jus tokią tiek prekybos centre, tiek žurnaluose ir televizijoje. Tiesiog įdomu, ar nesinori kartais įšokti į sportines kelnes, užsimesti džemperį, nesidažyti ir pan. Ar čia tokia Jūsų nuostata, noras ar įvaizdis, kurio neapleidžiate net ir augindama vaikus? :)

INGA: Tiesiog stengiuosi visada atrodyti tvarkingai, tai nėra mano įvaizdis, tai tiesiog gyvenimo būdas. Mane taip auklėjo tėveliai, dabar tai bandau perteikti savo vaikams. Auginant vaikučius tvarkos pojūtis labai svarbus, nes norint reikalauti tvarkos iš vaikų, turi rodyti pavyzdį, kaip turi būti. Tvarkingai sušukuoti plaukučiai, švarūs rūbeliai, tvarka kambaryje, vaikas mato, kaip elgiasi tėvai ir vėliau tai pats bando atkartoti, matant pavyzdį, vaikams lengviau suprasti. Nesu pedantė, tačiau tvarka man patinka.

Vaikai, šeima...O ar skiriate laiko tik sau ir vyrui? Ką veikiate – ar namų aplinkoje, ar kažkur išeinate kartu?

INGA: Džiaugiuosi, kad buvimas visiems kartu yra didžiausias mūsų šeimos džiaugsmas, o ne laiko leidimas kiekvienam atskirai, esu laiminga, kad ir mano vyras galvoja taip pat. Jei turime galimybę, tai dviese su vyru einame į įvairius vakarėlius, kino teatrą ar susitinkame su draugais.

LAUKITE TĘSINIO...

Apie I.Stumbrienės šeimą, gimtadienio idėjas, pomėgius ir aistras bei firminį receptą - RYTOJ antroje interviu dalyje.