Įdarytas moliūgas

Įdarytas moliūgas

18. Oct 2011, 00:00 Krisliukas Krisliukas

Kadangi pas mano tėvukus šiemet užderėjo daug moliūgų, o mama man negailėdama jų davė, tad teko sukt galvą, ką su jais daryt.

 

Savaitgalį kaip tik į svečius užsuko draugai, tad aš nusprendžiau pagaminti įdarytą moliūgą.

 

Patiekalui reikės:

moliūgo (maniškis svėrė daugiau kaip 5 kg)

500 g įvairios mėsos faršo (ėmiau kiaulienos faršą)

500 g mėsytės (naudojau kiaulieną, bet galima ir ėrieną, jautieną)

300 g raudonųjų lęšių

3 svogūnai

4-5 skiltelės česnako

maža aitrioji paprika

pakelis kedrinių pinijų

didelis indelis konservuotų pomidorų be odelių

druskos, pipirų

itališkų prieskonių

aliejaus

Gaminimas:

 

Nuplauname moliūgą, nupjauname jo viršūnę. Išskobiame vidų ir pabarstome druska, pipirais.

 

Raudonuosius lęšius dedame į verdantį vandenį, paverdame maždaug 3 minutes, nukošiame per sietelį, perpilame šaltu vandeniu.

 

Supjaustome svogūnus, česnakus ir aitriąją papriką. Juos pakepiname įkaitintame aliejuje. Tiesa, dar prieš tai galima apskrudinti kedrinius riešutukus, bet aš neskrudinau.

Kai apkepiname daržoves, į keptuvę dedame faršą, mėsytę ir riešutukus. Pasūdome, dedame pipirų, itališkų prieskonių ir pakepiname.

Dedame lęšius ir konservuotus pomidorus. Dar beriame druskos, pipirų, itališkų prieskonių. Ir truputį patroškiname. Reikia gilios keptuvės, nes labai daug produktų troškinasi, man jau net pradėjo "lipti" per viršų.

 

Tuomet troškinuką pilame į moliūgo vidų ir uždedame kepurėlę.

Moliūgą dedame į aliejumi pateptą skardą ir kepame apie 1 val. 45 min. 200 laipsnių orkaitėje.

 

Nors mano moliūgas buvo didžiulis, bet jis labai suminkštėjo ir kepant leido daug sulčių, pribėgo beveik pilna skarda. Jam iš skardos išimti prireikė net dviejų vyrų pagalbos. Keliant net įtrūko vienas šonas. Bet patikėkit, nors ir nėra išvaizdu, bet labai skanu!

Skanaus! :*

K.

18. Oct 2011, 18:39

Gardžiai atrodo 😀 Reikės išbandyt 😉 Čia pati sugalvojai tokį patiekalą ar kažkur nusižiūrėjai?

18. Oct 2011, 18:39

👍 👍

rugpjutis rugpjutis 18. Oct 2011, 15:14

😛 😛tikrai skanu

18. Oct 2011, 14:21

👍

18. Oct 2011, 14:12

nesu ragavus lesiu ir nezinau su kuo jie valgomi, tad reiktu isbandyt si receptuka 😉 manau galima ir be moliugo pasidaryt toki troskinuka 👍

Krisliukas Krisliukas 18. Oct 2011, 11:42

žinok nepjausčiau moliūgo, aš matyt jį perkepiau (na pirmą kartą gaminau tokį patiekalą, reikia mažiau jį kept 😉, jei būčiau pjovus jį, viskas būtų išbėgę.. tai tiesiog sėmiau įdarą ir dėjau į lėkštes..aišku ir moliūgo pakliūdavo, bet jis nepamaišė..o įdaras tiesiog superinis, man labai patiko, net mano vaikas paprašė dvigubos porcijos 😀

18. Oct 2011, 11:14

oho super 😀

18. Oct 2011, 10:25

tikrai neblogai atrodo 😀 mes taip pat turim tokia pačia keptuve,labai gerai kepa 😀

18. Oct 2011, 10:25

megstu tokius patiekalus 👍 o pjaustesi graziai ar idaras supjauscius atsiskyre nuo moliugo?

18. Oct 2011, 09:20

Kaip gerai atrodo! 😀 Itariu,kad tikrai skanu 😀

18. Oct 2011, 08:14

Skanu