I.Kavaliauskaitė - Morkūnienė: „Namuose kartu su mumis gyvena net dvi auklės“

20. Sep 2017, 16:14 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

Taip žavioji laidos „Mamyčių klubas“ vedėja apibūdina kartu gyvenančius du šunis – Maltos bišoną Maką ir iš prieglaudos paimtą Pienę.

„Kiek save prisimenu, visada augau su šunimi, kuris kasdien pasitikdavo mane grįžtančią iš darželio, mokyklos. Gimus Marijai, tvirtai žinojau – mano dukrytė taip pat augs su šunimis. Tad namuose jų laikome net du“, - pasakoja. Moteris įsitikinusi, kad augintinis vaikui turi tik teigiamą poveikį: suteikia daug smagių emocijų, moko jį atsakomybės. „O pasak psichologų, keturkojis draugas vaikams gali tapti net savitu ramybės uostu. Ypač tokiems, kurie yra nerimastingi, dirglesni, labai emocionalūs. Pasirodo, tokie vaikai, būdami su augintiniu, glostydami jį ar prisiglausdami, nurimsta, savo kunkuliuojančius jausmus „išgyvena“ kartu su gyvūnu“, - priduria I. Kavaliauskaitė – Morkūnienė.

20170919090958-15154.jpg

Žinomai moteriai antrina ir „Okeanijos“ veislyno šeimininkai – Rimantė Žiemelytė ir Saulius Jarmolajevas. „Jei namuose gyvena šuo ir šeimoje atsiranda mažylis, šou vaiką prisileidžia nuo mažumės. Jeigu šuo augina kūdikėlį, tai leidžiasi ir tampomas, ir žaidžia su juo, be to, labai saugo. Kitaip tariant, yra labai draugiškas tiek šeimai, tiek vaikui. O viena geranoriškiausių ir žaismingiausių veislių – tai labradorų. Tai veislė, kuri yra tarsi šeimos narys. Naminė auklė, kuri visada namuose“, - pasakoja R. Žiemelytė ir S. Jarmolajevas.

Daugiau apie šunis ir vaikus, taip pat apie tai, kaip tinkamai šunis auklėti, kad šie būtų klusnūs, neliestų kūdikio daiktų, kaip teisingai su jais elgtis patiems vaikams galėsite sužinoti laidoje „Mamyčių klubas“ artimiausią sekmadienį, rugsėjo 24 d., 8.30 val. per TV3.