Hamburgiškai troškinta žuvis

Hamburgiškai troškinta žuvis

15. Aug 2010, 08:00

Kadangi vyras niekada negrįžta iš žvejybos tuščiomis, tad karts nuo karto reikia išbandyti ir naujus paruošimo būdus.

 

Jums reikės:

600 g žuvies;

500 g bulvių;

Prieskoninių žalumynų sriubai (petražolės, krapai);

Svogūno galvutė;

Įvairių prieskonių (padažui kalendų, žuvų prieskonių, aitriosios paprikos ir kt. pagal skonį);

2 šaukštai riebalų;

2 šaukštai miltų;

Druskos;

Pipirų.

 

Gaminimas:

Prieskoninius žalumynus sriubai nuvalykite ir stambiai supjaustykite, sudėkite į puodą kartu su kitais prieskoniais ir svogūnu, užpilkite trupučiu vandens ir virkite.

Paruoškite žuvį: supjaustykite gabalais ir sudėkite į verdantį vandenį. Kai žuvis išverda, kruopščiai išrinkite kaulus.

Iš riebalų ir miltų paruoškite baltąjį užpilą (įmaišiau prieskonių, tinkančių padažams bei žuvies patiekalams – kalenda, aitrioji paprika, bei skysto padažo), jį truputį atskieskite žuvies sultiniu, pasūdykite, pabarstykite pipirais.

 

Virtas bulves supjaustykite griežinėliais, ant jų sudėkite žuvį, kurią apipilkite paruoštu padažu, kad jo prisitrauktų.

Šiam patiekalui tinka bet kokia mėgstama žuvis.

 

Skanaus!

 

15. Aug 2010, 16:58

Nėr už ką erikiux 😉 Išties tai su šaldyta žuvimi daug greičiau, kaulų rankiot nereik, nes kol išrankioju tai ilgokai trunka 😃 Maniškis vis parveža šviežios žuvies.
Beje skanus būna ir virtas žuvies vyniotinis, tik taip pat gana ilgas darbas paruošti, ir šaltiena žuvies 👍

15. Aug 2010, 13:35

Būtinai išbandysiu, ačiū už receptą😀 Tik aš, deja, negaunu šviežios žuvies, teks naudoti šaldytą. Bent kaulų nereikės rankioti😀

15. Aug 2010, 12:24

Robke, net seilė nutyso😃 Labai mėgstu žuvį😀