Gruodinuko tortas su MILUPA tyrele

Gruodinuko tortas su MILUPA tyrele

18. Dec 2019, 22:23 Mamatest Mamatest

Ne, ne, tas gruodinukas tai ne vaikas. Tai mano vyras :)

Visada galvojau, kad turbūt nėra nieko liūdniau nei gimti prieš/per Kalėdas ar tarp švenčių. Visas pasaulis tuo metu sukasi aplink Kalėdas, dovanas ir egles. Ir kaip padaryti taip, kad Tavo gimtadienis nepasimestų tame šurmulyje. Iš kitos pusės, kaip sako mano vyras, liūdna ne tai. Liūdna tai, kad visos šventės sukrenta į vieną tašką. Ir paskui visus metus nieko. Kas švenčia  gimtadienį pavasarį, vasarą ar net rudenį, dar turi ko laukti ir be Kalėdų, atstumas tarp švenčių tarsi ištempia malonumą. O kai viską atšventei per vieną mėnesį... na ką, lieka nebent Velykos :)

Na, nežinau. Gal nėra taip jau liūdna, ką? Galų gale, kad nebūtų liūdna, visada padeda tortas. Visais gyvenimo atvejais :) Nes, turbūt, retas kas nemėgsta saldumynų :)

Taigi, žieminis gimtadienio tortas truputį su Kalėdiniais motyvais 🙈

Biskvitas:

4 kiaušiniai,

4 - 5 š. Cukraus,

5 š. Cukraus,

1 a.š. kepimo miltelių,

Romo esencija ( arba vanilės) - keli lašai 

Vieno apelsino žievelė ( čia tas Kalėdų akcentas)

Biskvito drėkinimui:

MILUPA vaisinė tyrelė.

Nedideliam tortukui sunaudojau du glotnučius - Mango su kokosų pienu ir apelsinų-mango.

Pertepimas:

300g 35% grietinėlės,

250 g. Mascarpone sūrio,

Cukraus pagal skonį

1 a.š. citrinos sulčių.

Gaminame:

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki putų, sudedame tarkuotą žievelę ir supilame norimo kvapo esenciją.

Tada suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.

Viską gerai išmaišome. Masė turi būti kaip tirštos grietinės.

čia dar proceso pradžia :)

Kepame apie 175°C orkaitėje apie 45-50 minučių. Tikrinau pagaliuku.

Biskvitui atvėsus padaliname jį į tris dalis. 

Kremą spalakame. Galima iškart plakti grietinėlę su mascarpone, bet aš iš pradžių plakiau grieitnėlę su cukrumi ir tik po to dėjau sūrį. Beje, grietinėlę galima pakeisti graikišku jogurtu. Tik tada nereikia citrinos sulčių.

Ir jau galima surinkinėti tortą:

Biskvitą sutepame tyrele, leidžiame šiek tiek susigerti, tepame kremą, dedame ant viršaus dar vieną biskvitą ir kartojame procedūrą. Viršutinį biskvitą tyrele sutepame "aukštyn kojom" - tyrele žemyn, o viršų vėl tepame kremu. Galima formuoti "pusnis" arba išlyginti. 

Puošiame kaip mokame 🙂

Dedame nakčiai į šaldytuvą.

Skanaus!