Grįžkime į vaikystę. Apie pamokas ir tradicijas.

Grįžkime į vaikystę. Apie pamokas ir tradicijas.

23. Oct 2016, 14:03 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Ech, vaikystė....kai pagalvoji, tai ją supranti tik jai pasibaigus. Savo vaikystę vertinčiau labai puikiai. Gal aplink ir nesisuko prabanga, bet vaikystės pasaulis buvo tarsi iš pasakos. Kiekviena namų kertelė ar krūmas kieme turėjo sufantazuotą istoriją.
Labai norėčiau, kad ir mano sūnus bei būsimi vaikai turėtų tokią lakią fantaziją, kokią turėjau aš pati.
Iš vaikystės pamenu, kad tėvai leido tiesiog augti ir užsiimti tuo kuo norisi. Pakeičiau daug būrelių ir tėvai nė karto nepyko, kad išeidavau vos po pamokos ar kelių...bet būtent tokiu būdu aš pati atradau tai, kas man miela, o kas man netinka. Tad esu nutarus ir aš savo vaikams leisti išmėginti daug ir visa ko skirtingo, kad tik suprastų, kas jiems gyvenime skirta.

Vaikystėje gavau labai didelius patriotizmo pagrindus. O gal pati juos "siurbiau" nes kiek pamenu visada labai mylėjau Lietuvą. Tai stengiuosi palaikyti ir savo šeimoje. Tik užėjus, mūsų namuose kabo trispalvė, ne tik minime, bet ir švenčiame visas valstybines šventes, pasakojame sūnui kokiais mitais ir legendomis yra apipinta mūsų šalis (gal dar nelabai supranta, bet vis tięk pasakojame), rodome jam jos grožį :)

Šeimoje turime ir gražią tradiciją, kurią jau perdaviau sūnui su jo vardu. Mano tėčio giminėje yra iš kartos į kartą perduodamas vardas, buvo jau 5 kartos...o tėtis sulaukė tik dukrų, tad  pamaniau, jog pirmas anūkas bus tam tinkamas kandidatas :) Mes tik vardą pakeitėme iš hebrajiškos į lietuviškos kilmės ir tikimės, kad tas vardas toliau keliaus iš kartos į kartą.

Raudonas balionėlis :)

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 24. Oct 2016, 13:27 V

Labai šaunu, kad ir pas jus yra vardo tradicija. Mūsiškis jau 7 karta 😃 O dėl kreipimosi tuo pačiu vardu, tai juk iš vienos pusės ir siekta tapatinti tuos žmones, iš kitos pusės, juk turim mažybines formas, tad tas pata vardas iškart kitoks tampa 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 24. Oct 2016, 13:25 Vytulka

Ačiū! Smagu tai ką žinai, kas svarbu perduoti vaikui 😀

V&A mamytė V&A mamytė 24. Oct 2016, 00:35

Tiesa, pradžioje vaikui buvo sunku suvokti, kodėl ir jis, ir tėtė, ir dar senelis kviečiami tuo pačiu vardu 😃 o va mama, močiutė turi skirtingus vardus

V&A mamytė V&A mamytė 24. Oct 2016, 00:33

Mūsų šeimoje taip pat vardas perduodamas iš kartos į kartą 😀 Mano sūnus yra IV -tasis šeimoje! Prosenelis-senelis-tetis ir mūsų berniukas - štai kokia graži dinastija. Net maikutes esu padariusi visiems vardadienio proga, tik jos skiriasi skaičiukais, vardas tai tas pats 😀 Kiekvienais metais vardadienio dieną, visi vyrai pasipuošia maikutėmis ir darome fotosesiją 😍 smagu žiūrėti, kaip kiekvienais metais auga pats mažiausias iš jų.

Vytulka Vytulka 23. Oct 2016, 18:23

Kokios gražios jūsų šeimos tradicijos 👍😀