Gintarė Slausgalvienė: "Gimus Vakarei, tapau mokine"

Gintarė Slausgalvienė: "Gimus Vakarei, tapau mokine"

02. Jun 2014, 09:46 Gerda_M Gerda_M

Šokėjų pora Gintarė ir Tomas Slausgalviai šį savaitgalį atšventė pirmagimės Vakarės gimtadienį. Pirmąjį kartą Gintarę kalbinau, kai Vakarytei buvo vos ketveri mėnesiai, o dabar ji jau pati užpūtė iškilmingąją torto žvakutę.

Kaip gi pasikeitė Gintarės gyvenimas nuo pirmojo pokalbio? Apie tai ir dar daugiau – šio ryto interviu.

Gintare, namuose auginate metukų mergytę. Ar daug dėmesio reikalauja Vakarė?
Na...visi vaikai reikalauja dėmesio ir tai normalu.  Dėmesys ir begalinė meilė – jų pagrindinis maistas. Rytais Vakarė būna kiek lipšnesnė, nori ant rankų, apsikabinti, kartu žaisti, o po pietų miegelio jai tiek dėmesio nebereikia. Tada ją drąsiai galiu palikti vieną žaisti ant kilimo, o pati apsitvarkyti namuose. Jai labai patinka aplinkinių dėmesys. Jeigu tik kas užkalbina, tuoj šypsenėlę nutaiso iki ausų.

20140602094023-83145.jpg

Kaip apibūdintumėt jos charakterį? Kokia ji?
Svajotoja – būna valgydama ar žaisdama taip užsisvajoja, kad net nesureaguoja, kai kvieti vardu.
Užsispyrusi – kai tik pradėjo ropinėti ir pasitaikydavo, kad neįveikdavo kokios kliūties, tai pykdavo, puškuodavo, bet vistiek, galų gale, susidorodavo su užduotimi.
Dosni – žaviausia jos savybė šią dieną. Ji dalijasi viskuo – savo gertuve, kramsnojama morkytę ir net čiulptuku (šypsosi).

Koks dukrytės pasiekimas pirmaisiais gyvenimo metukais jums išliko  įsimintiniausias?
Net sunku atsakyti. Kiekvieną dieną Vakarė vis nustebina kokiu nauju judesiu, garsu ar veido išraiška. Įsimintiniausias, turbūt, jau beveik tris mėnesius nuolatos vartojamas klausimas “Kas čia?” Ji taip gražiai ir emocianaliai jį taria, kad šį frazė tapo dukters “vizitine kortele”. J

Kokia esate mama Vakarei?
Tikiuosi, kad pakankamai gera (šypsosi). Motinystė – tai nuolatinis savęs patikrinimas, ribos tarp „myliu“ ir „auklėju“ ieškojimas. Teorijų apie žindymą, dienotvarkės sudarymą, primaitinimą, lavinimą ir auklėjimą yra daug, o vaikas tau yra vienas vienintelis, todėl neretai tenka padvejoti, ar tikrai mano sprendimas buvo teisingas. Sako, mamos širdis jaučia, kas geriausia jos vaikiukui, tuo ir tikiu. Žinau tik vieną – labai myliu mūsų mažylę ir noriu jai tik gero.

Kaip su vyru Tomu pasidalijate buities darbais?
Nesidalindami (šypsosi). Tiesiog viskas vyksta spontaniškai. Jeigu tėtis nori pabūti su vaiku, tai aš pagaminu valgyti ar apsitvarkau. Jeigu aš maitinu ar maudau Vakarę, tai Tomas pasirūpina mūsų maistu. Tiesa, skalbimo mašinos Tomas, turbūt, nemokėtų nustatyti (juokiasi).

20140602094209-71544.jpg

Ne paslaptis, kad iki nėštumo aktyviai šokote. Kaip motinystė pristabdė jūsų darbų ritmus?
Darbo ritmas mažai tepasikeitė. Labai pasisekė, kad Vakarė gimė beveik vasarą, kuomet darbų tempas natūraliai būna aprimęs. Pradėjau dirbti pirmąjį mėnesį po gimdymo ir pamažu vėl grįžau į savo vėžias. Tačiau rudeniop atidarėme naują šokių studiją, kurioje veiklos tikrai netrūko. Kol mažylė dar nebuvo primaitinama, dar tekdavo tarp treniruočių spėt parlėkt namo ir pamaitinti, nes mūsų mažoji „madam” negeria pienuko iš buteliuko.

20140602094337-65924.jpg

Kaip pavyko po gimdymo atgauti idealias kūno formas?
Ganėtinai anksti pradėjau judėti. Iš pradžių kiek ramiau, po to pradėjau žaisti tenisą, vis daugiau dirbti su šokėjų poromis, rudenį pradėjau vesti grupę  mamytėms su kūdikiais “Latino bambino”, kur mes tikrai šauniai padegindavome kalorijas. Dar, sako, žindymas puikiai naikina kilogramus. Galiu tik pritarti.

Ką labiausiai mėgstate veikti su šeima?
Keliauti! Nesvarbu kokiomis transporto priemonėmis ir kur, svarbu turėti kelionės tikslą.

Esate aktyvias pramogas mėgstanti šeima?
Taip. Ypač Tomas. Jo pilna visur – jėgos aitvarai, motociklai, snieglentės, dviračiai. Man belieka neatsilikti.

Ar neprisireikia auklės pagalbos, kai norite su vyru kur nors išeiti?
Kol turim tokią šaunią močiutę, auklės mums neprireikia. Tomo mama mane išleidžia į darbus ir kai prireikia sutvarkyti kokius reikalus. O šiaip, kiek įmanoma, stengiamės važiuoti visur kartu.

Gimus vaikui, gyvenimas pasikeičia kardinaliai. Kaip jis pasikeitė jums?
Negaliu pasakyti, kad mano gyvenimas pasikeitė kardinaliai. Jis pasipildė, pagražėjo, palinksmėjo, jame atsirado naujos svajonės, tikslai. Netapau nei rimtesne, nei sėslesne (manau iki tol buvau pakankamai rimta), bet tapau mokine, kuri kasdien auga su savo mažąja mokytoja.

Gintare, šį savaitgalį iškilmingai atšventėje pirmąjį Vakarytės jubiliejų. Koks jis buvo?
Gimtadienio tema buvo peliukė "Mine". Dekoracijomis pasirūpino "Mamos dekoras". Mes vaikams pievoje paruošėme visą žaidimų aikštelę su įvairiais tuneliukais, supynėmis, lobio paieška ir jodinėjimu ant ponio bei žirgo. Tikrai buvo įsimintina diena.

Ko dukrytei palinkėtumėte antraisiais gyvenimo metais?
Labai noriu palinkėti Vakarei drąsos tyrinėti, ieškoti, pažinti pasaulį ir džiaugtis kiekvienu nauju atradimu.

20140602094853-77273.jpg

Ačiū, Gintare, už pokalbį! Savo idėjas, pasiūlymus, pastabas ar komentarus galite man rašyti el.paštu gerda.morozoviene@gmail.com 
20140602094523-19746.jpg 

02. Jun 2014, 14:28

Buvo labai labai malonu,maža dalele,prisidėti prie šios nuostabios šventės dekoravimo 😀