Gimtadienių sezonas atidarytas! Energetikos ir technikos muziejus

Gimtadienių sezonas atidarytas! Energetikos ir technikos muziejus

25. Feb 2020, 11:31 picama picama

Ir kas galėjo pagalvoti, kad sūnaus gimtadienį švęsime muziejuje!! O pasirodo tikrai įdomu ir naudinga švęsti muziejuje. Šiais laikais ir muziejai ieško kaip sudominti ir pritraukti kuo daugiau žmonių, tad tokios šventės galėtų būti vienas iš lankytojų traukos būdų.

Juolab, kad muziejai įsikūrę patogiose vietose, dažnai turi dideles patalpas.

Energetikos ir technikos muziejuje gimtadienio kaina 95€ 2 valandos 10 vaikų ir dar į kainą įskaičiuota ekskursija!

Muziejus ką tik atsinaujino (nors dar kai kurie statybiniai darbai nebaigti, tačiau lankymui netrukdo) ir kviečia pramogauti bei susipažinti su fizikiniais reiškiniais. Vaikams (ir ne tik) įrengtas visas trečias aukštas. Ten viską galima ir būtina paliesti, paspausti, pasukti... Ir tokiu būdu pamatyti, kaip veikia pasaulis, tiksliau, elementarioji fizika. Pavyzdžiui, pamatyti, kas bus pasukus indą, pilną skysčio; kokie "raštai" gausis pasukus ratu tiesiai purškiamą vandens srovę; kokus garsus skleidžia skirtingų ilgių vamzdžiai, o kokį garsą skleidžia telefono aparatas arba kompiuterio pelytė; kokį greitį gali pasiekti, leisdamasis vamzdžiu iš antro į pirmą aukštą... Ir dar daug daug visko! Visą kitą muziejaus ekspoziciją. Dėmesio vertą didžiulę krosnį, stovinčią muziejaus viduryje ir daugybę vamzdžių vamzdelių! Nes būtent čia veikė miesto elektrinė!

Vis dėlto vaikams įdomiausia buvo leistis vamzdžiu iš antro aukšto į pirmą! Kiekvienas siekė savo rekordo: kas greičio, kas daugiausiai padaręs nusileidimų, kas drąsos!

Tikrai greitai ir įdomiai laikas pralėkė! O vaišės buvo kambaryje, į kurį einant vis matyti įvairūs eksponatai, vamzdžiai. Stalų ir kėdžių užtektinai, net projektorius buvo.

Į muziejų dar būtinai sugrįšime! O jei mėgstate netradicinę aplinką šventei, būtinai apsilankykite!