Gengigel - mamos šypsenos gelbėtojas

Gengigel - mamos šypsenos gelbėtojas

05. Mar 2018, 21:46 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Esu dėkinga Mamyčių klubui už galimybę išmėginti Gengigel burnos skalavimo skystį su hialuronu HYDROGEL. Ir tikrai labai faina sulaukti tokios praktiškos dovanos!

Tikrai labai įdomus ir sakyčiau pasiteisinęs produktas. Niekada net negalvojau, jog hialuronas gali būti naudojamas dantenų priežiūrai. Ir greičiausiai niekada pati jo neieškočiau. Apie Gengigel esu girdėjus tik kaip apie priemonę besikalantiems mažylių dantukams, o šis Hydrogel skystis - tikras atradimas.

20180305213427-23350.jpg


Kai laukiausi pirmą sykį, jokių problemų su dantenomis nebuvo, nors aš turiu polinkį į paradantozę ir mano odontologė įspėjo, kad yra matomos vadinamos kišenės. Tada man pasiūlė kažkokį kitą burnos skalavimo skystį ir specialius tarpdančių šepetėlius, kuriuos, tiesą sakant, dažnai pamiršdavau, nes dantenos nei kraujavo, nei skaudėjo.
O šį kartą viskas kitaip...

Dantenos pasidarė labai jautrios ir net po paprasto valymo šepetėliu pakraujuoja, dažnai kankina toks niežėjimo ar badančio skausmo jausmas. Buvo atsiradusios ir kelios mažos opelės. Vėl gi, nelabai sureikšminau, nes skaičiau, jog nėštumo metu taip gali būti. Stengiausi valyti atsargiau, naudojau įprastą skalavimo skystį. Bet dantenų jautrumas ir niežulys niekur nedingo.

20180305213806-63938.jpg


O dabar jau savaitę naudoju Gengigel ir galiu pastebėti, jog iš tiesų niežėjimo pojūtis sumažėjo. Dantenos vis dar pakraujuoja, bet nedaug ( nebesijaučia to kraujo skonio valantis dantis). Po skalavimo jaučiasi gaivos pojūtis, o pats skonis sakyčiau primena stipresnę dantų pastą ( iš pradžių atrodo aštrokas), bet ilgiau paskalavus pasidaro švelnesnis. Kvapas irgi gan malonus. Pvz. visokie standartiniai Listerin ir panašūs skysčiai man, tiesą pasakius, smirda, yra labai aitraus, įkyraus kvapo. O čia kvapas vos jaučiamas ir net malonus.
Rašoma, kad šis skystis rekomenduojamas esant kraujuojančioms dantenoms, periodonto ligoms, burnos opelėms ir žaizdoms. Taigi, kaip tik tai, ko reikia.
Jo sudėtyje yra ilgo poveikio biotechnologijomis išgautos didelės molekulinės masės hialurono rūgšties. Ši medžiaga palaiko apydančio audinių ir skysčių pusiausvyrą, spartina gijimo bei atsinaujinimo funkcijas, todėl tinka ne tik besilaukiančiai mamytei, bet visiems, kas turi paradantozę, turėjo burnos operacijas ar nešioja protezus.

20180305213732-59082.jpg


Informaciniame lapelyje nurodoma, kad GENGIGEL yra itin saugus gaminys – neturi šalutinio poveikio. Jį be apribojimų gali naudoti ir vaikai, ir nėščiosios, ir senjorai. Tinka naudoti sergantiesiems diabetu. Taigi, mūsų šeimoje praktiškai visiems tinkantis produktas, todėl galiu drąsiai rekomenduoti ar net dovanoti savo artimiesiems.

20180305213656-29828.jpg


Naudosiu šį skalavimo skystį ir toliau, nes manau, jog savaitės tikrai neužtenka geram ilgalaikiam rezultatui, o nėštumo metu dantų priežiūra yra itin svarbi.

Tiesa, buteliuko turinio užtenka tik penkiom dienom, jei skalauti burną tris kartus per dieną (rekomenduojama dozė 10ml). Kiek domėjausi internete, didesnių pakuočių lyg nėra, o tai būtų patogiau ir turbūt taupiau. Mažos talpos privalumas tik tas, kad patogu naudoti ir galima vežtis su savimi į keliones.

Priemonę tikrai vertinu teigiamai, nes net ir per penkias dienas dantys ir dantenos "jaučiasi" ramiau, o jei aprašomas poveikis iš tiesų toks įvairiapusis, tai tinka praktiškai visai šeimai ir gali padėti išsaugoti sveiką gražią šypseną ne tik mamai.