Gaivusis žėle tortukas

Gaivusis žėle tortukas

25. Jun 2010, 09:00

Mielosios, mamytės, norėčiau pasiūlyti savo žėle tortuko variantą, kurį labai paprasta pasigaminti ir, žinoma, labai skanu ragauti.

 

Jums reikės:

Biskvito, kurį dėsite į gaminamo dubens dugną.

Įvairių skonių žėlė.

Jogurto, varškės, želatinos, vaisių.

Biskvitu padengti dubenėlo dugną, kitame inde išsiplakti varškytę su jau ištirpinta želatina (8 arbatiniais šaukš.želatinos kaitinti ant silpnos ugnies su puodeliu vandens - t.y.200 ml NEUŽVIRINTI.). Į varškę dar dedu smulkintų vaisių.

 

Visą turinį supilti ant biskvito ir įgėti į šaldytuvą stingti.

 

Pasiruošiu taip pat ir kitą sluoksniuką su jogurtu, jo reikės 0,5l, supilti likusią želatiną, gerai išplakti, taip pat pagal skonį galite įdėti ir vaisių.

 

Kai pirmasis sluoksnis pastings, o jis sustingsta gan greitai - supilkit ant viršaus įdarą su jogurtėliu.

 

Padarytą norimą skonio žėle (man skaniausia su vyšnių, kartais net maišau vyšnių ir citrinų) užpilti, kai jau abu sluoksniai bus sustingę ir vėl į šaldytuvą...Belieka nekantriai laukti rezultato:)

 

Viršų puošiu kaskart vis kitaip - svarbiausia vaisių (kivio, bananiuko, mandarinų), galima užtarkuoti šokolado, patiekiu su grietinėle.

Skanaus.

 

Mama ERIKA.

25. Jun 2010, 13:41

as dariau viena karta,galima sakyti toki pati tortuka,man tik tie biskvitai nepatiko,jie labai persigeria,tokia biski kose gaunasi,o kaip dariau su naminiu biskvitu,visai kas kita😉

25. Jun 2010, 13:39

man svarbu, kad kepti nereikia, nes orkaites neturime😉

25. Jun 2010, 12:38

tikrai labai paprasta ir pradedu ruosti diena,vakare jau pradedame doroti😀

25. Jun 2010, 12:02

reiks pabandyti😉