Mama Jurgita „Mamyčių klubui“ pristato antrąjį savo pyragą. Skanaus!
Sudėtis (6 porcijoms):
300 g miltų
100 g cukraus
200 g sviesto
2 tryniai
2 g druskos
40 g grietinėlės
500 g jogurto „Smilga“ su obuolių ir kriaušių gabaliukais
80 g želatinos
1 pak. „Dr.Oetker“ skaidrios želė
2 apelsinai
2 kiviai
100 g braškių
50 g mėlynių
Paruošimas
Trapios tešlos gaminimas:
Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Padaryti kauburėlį ir viduryje duobutę. Dubenėlyje šakute sumaišyti cukrų, druską, trynius arba kiaušinį, romą, grietinėlę arba vyną. Masę supilti į kauburėlio vidurį.
Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kauburėlio kraštuose. Tešlą sukapoti peiliu, arba greitai suminkyti šaltomis rankomis. Tada 60 minučių palaikyti šaldytuve, geriausia – įvyniotą į aliuminio foliją.
Dėti į krepšelio kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 – 30 min. Atvėsinti ir atsargiai išimti iš kepimo formos.
Įdaras:
Želatiną išbrinkinti, jai išbrinkus ištirpdyti karšto vandens vonelėje, tik neperkaitinti. Paruoštą želatiną supilti į jogurtą ir padėti į šaldytuvą stingti.
Į paruoštą krepšelį supilame sustingusį jogurtą ir apdedame supjaustytais vaisiais, vidurį paliekant tuščią. Į vidurį sudėti braškes ir mėlynes. Vaisius apliekite pagal nurodymus ant pakelio paruošta žele ir palaikykite, kol sustings.
Skanaus!
Mama Jurgita Pečiukonienė
Siųsk ne tik įvairių valgių, kuriuos mėgsta suaugusieji, receptus, bet ir tų, kuriuose mėgsta Tavo mažylis! Laukiame receptų su keliomis nuotraukomis (kad būtų matomas gaminimo procesas) adresu: redakcija@mamyciuklubas.lt
pabandziau pasigaminti ir man nepaviko ☹ kasko zele nesustingo ir idaras nelabai skanus gavosi ☹
Dar galima naudoti Zeles cukru "Multi" Dan Sukker firmos
As perku IKI, nors maciau ir maximoj, na cia Kaune Silainiuose 😀
ieskojau tos zele maximoj,,neradau,,gal parasytum kur rasti?,,
koks skanumynas mmmmm 😀
skaniai atrodo,bet daug darbo,tingesiu tiek darbuotis,,
Vėl pamiršau prisijungti
Viliojantis. Reiks pabandyti. Atrodo labai skanus. Ačiū už receptą!
Oi, pamirsau pirmai prisijungti, tai gavausi kaip svecias 😀
Jurgita
jaigu as viena valgyciau tuos tortus ir pyragus tai manau kad skaudetu 😀, bet kadangi vasara ne vien atostogu metas, bet ir puiki proga susitikti su giminem, juos aplankyti, tad ir puiki proga pagaminti kazka paciai ir nuvesti lauktuviu, tad as tuos abu pyragus kepiau ne sau o savo krikstasiuniams lauktuviu 😀
Jurgita
jurgita turiu tau klausima nu man asmeniskai idomu ar jum neskauda pilvu nuo tortu du receptai per viena dvi dienas
Prasom, parsom, stengsiuosi nudziuginti mamyciu kluba pasiulydama vis nauju receptuku.
labai tinkantis vasarai pyragas, kuris atgaivins vaisiu gausa. Aciu!
na tikrai gardžiai atrodo.
Pasaka,koks grozis!...reiks isbandyti....
kaip skanu...reik sisbandyti😀))