Vasaros gidas: Fantazija - vaikų svajonės pildosi ir....

Vasaros gidas: Fantazija - vaikų svajonės pildosi ir....

29. Jun 2020, 22:44 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Šiandien vėl pasakosiu apie parkus ir žaidimų aišteles Ventspilyje. "Fantazijos" vaikų miestelyje mes esame buvę prieš tris metus, bet tada nesigilinau ir nežinojau, kad  jis yra įkomponuotas, jei taip galima pasakyti, į Pãrventas mežaparks (miško parko) teritoriją. O ši teritorija užima nei daug, nei mažai - 21, 45 ha teritoriją, jo koordinatės -
57 ° 23 '56.90796 ", 21 ° 36' 25.45704", o va nurodyti tikslų adresą sunku, nes parkas juk ne mažas taškelis ir turi kelis įėjimus. Pavyzdžiui,
P. Stradiņa iela 12, Ventspils, LV-3604, arba galite įeiti iš Talsu gatvės, pro centrinį vaikų žaidimų parko "FANTAZIJA" įėjimą. Iš esmės, tai tos gatvės visai šalia, tarsi apkabinusios parką iš skirtingų pusių.
"Fantaziją", kaip ir patį miško parką, galima aplankyti nemokamai.
Nuo balandžio 1 iki spalio 30 "Fantazija" dirba nuo 8:00 -liki 22:00;
O nuo lapkričio 1 iki kovo 31- nuo 08:00 iki 20:00.
Čia visada daug įvairaus amžiaus vaikų. Tik šiandien dėl lėtaus jis buvo tuščias. Tačiau netrukus po to, kai lietus baigėsi, čia vėl ėmė rinktis vaikai.

Fantazijos atrakcijos yra skirtos skirtingo amžiaus vaikams ir prie kiekvieno komplekso rasite lentelę su nurodyta amžiaus riba.


Be gausybės supynių ir laipynių, kurios, kaip teigiama, atkeliavo net iš Pietų Korėjos, Fantazijos vaikų miestelyje rasite  ir sceną su kėdėmis. Sekmadieniais nuo 15:00 val. čia vyksta įvairūs muzikiniai renginiai vaikams.


Netoli scenos rasite ir vieną iš karvių - Ventspilio miesto  simbolių:  Auksinę saulę ir sidabrinį mėnulį laikanti gražuolė pasitiks jus ant kalvelės tiesiai priešais sceną.

Dar "Fantazijoje" yra įrengta futbolo/krepšinio aikštelė.

Visa teritorija aptverta, tad galite jaustis saugiai, bet budrumo, žinoma, geriau neprarasti.


Tai dar ne viskas! Išėję iš Fantazijos į miško parką, rasite ir lauko treniruoklių aištelę, ir gražius bėgiojimui bei dviračiams tinkamus takelius.

Bet niekas neverčia jūsų bėgioti ar minti pedalų. Jei sportuoti nenorite, galite tiesiog pasivaikščioti ir pasigrožėti gamta, paukščių čiulbėjimu. O jei pavyks, tai juos ir pamatyti.

Raskite paukštelį ?


Eidami takeliu netrukus atsidursite džiunglių take. Ne, ne, čia ne tas pats, kuris pajūrio parke. Čia Pãrventos miško kliučių ruožas, sudarytas iš dvylikos skirtingo sudėtingumo atkarpų, padarytų iš virvių, lynų ir medžio. Iš viso trasa yra maždaug 100 metrų ilgio. Atrodytų visai mažytė, juk pajūrio parke ji 240 metrų! Tačiau čia yra ką veikti, nes lynai ir virvės - ne lentutės. Reikia būti atsargiems.

Miško parkas - Mežaparks su takeliais ir aktyvaus bei pasyvaus poilsio zonomis yra  ne tik tvarkingai įrengtas, bet ir apšviečiamas tamsiu paros metu.


Iš tiesų parkas išsaugojo miško ekosistemą, buvo pasodinti net palankūs kraštovaizdžiui augalai, apsaugantys erozijos paveiktas teritorijas. Pavyzdžiui, kalnų pušys, laukinės rožės, kadagiai ir kiti augalai.
Vienas malonumas čia vaikščioti, kvėpuoti tuo oru, girdėti daugybę paukščiu balsų ir džiaugtis vasara. Ir visi patenktinti - jūs atsipalaiduosite ir pabūsite gamtoje, vaikai smagiai ir naudingai praleis laiką darydami tai, ką labiausiai mėgsta - dūkdami!
Na gerai, su "atsipalaiduosite" aš perlenkiau lazdą! Reikia juk vaikus daboti! Bet vis tiek, čia jums bus gera. Užsukite būtinai!