Europos parkas

Europos parkas

22. Aug 2020, 22:13 RenataŪselienė RenataŪselienė

Europos parkas


Dar viena kelionė po kurios parsivežėme daug įspūdžių.
Ilgai dvejojome ar važiuoti, bet mūsų nuostabai vyresnėliai sužavėti. Mažiausias taip pat neliko abejingas-šitokie plotai ir tiek nematytų skulptūrų.

Žinote, mane, kaip 80-90 kartos žmogų labiausiai traukė televizorių skulptūra. Nostalgija. O juk kažkada tie didieji gargarai buvo retenybė, ir tokia šventė, jei galėjai savo namuose žiūrėti filmukus, filmus ar laidas. Šių dienų kartai tai tik dideli aparatai,kurie kažkada kažkam galėjo pasitarnauti.

Parko teritorija didžiulė. Užtrukome nei daug, nei mažai - 3valandas. Ir tai spėju kažką gal ir praleidome.

Kainos. Nepigu. Suaugusiam įėjimo bilietas-- 11 eur. Moksleiviams 6 eur. Ikimokyklinukams nemokamai. 1,5 eur leidimas fotografuoti/filmuoti. Ir 2 eur parkingas. Tad vykstant didesne šeima ir su vyresniais vaikais visai nepigiai kainuotų.

Mums labai pasisekė sutikome skulptorių G. Radzevičių, kuris 2016 metais startavo su  projektu Pasaulio Lietuvių vienybės karūna. Iki pabaigos dar daug darbo, labai laukiame galutinio rezultato, manau bus įstabaus grožio paminklas. 

Iš tiesų, labai rekomenduoju apsilankyti su vaikais ir parodyti, kaip iš atrodytų paprastų akmenų, metalo ar elementariausių vartelių menininkai geba sugalvoti ir sukurti originalių skulptūrų. Grožis sąvoka sąlyginė, bet beribė fantazija - tai jau menas.

 

Parke yra daug suoliukų. Tad galima tiesiog prisėdus pasimėgauti gamtos ramybe, paukščių čiulbėjimu ir medžių ošimu. 

Na, o išalkusių laukia kavinė. Maistas skanus. Gaminamas vietoje ir šviežiai. Aptarnavimas labai malonus. Taip atsitiko, kad vieno patiekalo teko laukti ilgiau nei likusių, tai su atsiprašymu vaikai gavo po magnetuką. 
Kavinės kainos tikrai aukštesnės nei įprastose kavinėse. Pigiausias antras patiekalas nuo 9 eur. Bet tikrai rasite kuo užkąsti, pasisotinti ar pasmaližiauti.

 

floryte floryte 23. Aug 2020, 21:33

Senokai nebuvau šiame parke. Kaip matau, vis atsiranda naujų skulptūrų. Įdomi vieta - gamtos ir meno sintezė.