Eterinių aliejų "stebuklas" mūsų namuose

Eterinių aliejų "stebuklas" mūsų namuose

06. Feb 2018, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar jums taip būna gyvenime... žinote daug ką, girdėjote apie tą ir aną, kaip sveika ir naudinga, palinksite galvą, bet to ir ano netaikote/naudojate? Va va ir man kartais taip būna…štai kad ir su eteriniais aliejais - daug esu skaičiusi apie jų naudą, puoselėjant grožį ir sveikatą, tačiau kasdienybėje jų nenaudojau.

Na gal porą kartų bandžiau levandų ir rozmarinų aliejų, bet po to juos pamiršau, kol baigėsi galiojimas. Tačiau vieną dieną susimąsčiau rimčiau, kodėl dukra (12 m.) nuo pat mažens serga visais įmanomais kvėpavimo takų uždegimais, o ir herpes virusas vis išlenda. Labai tikiu minčių galia, nuo kurių priklauso ne tik mūsų psichinė, bet ir fizinė sveikata bei koks mikroklimatas namuose. Besidomint užkliuvo straipsnis ir apie aromaterapijos naudą samoningosmamos.lt

Žinome apie stebuklingą jos poveikį sveikatai, bet teorija taip ir liks teorija, kol jos nepritaikysime, tad nieko nelaukus ėmiau ir užsisakiau klasikinį, bene plačiausiai visur naudojamą arbatmedžio ir rozalinų (viržinių mirtenių) eterinius aliejus.

20180205164412-11628.jpg

Juos pasirinkau dėl jų stipraus antibakterinio ir antivirusinio poveikio, o tai dabar labai aktualu. Abu ėmiau naudoti namuose ir buityje - visur, kur tik įmanoma. Tepu dukrai paausius, lašinu ant pagalvės prieš užmiegant, lašinu ant drabužių (tiksliau, ant pečių, kad vis užuostų) einant į mokyklą (mat jie nepalieka jokių dėmių). Kadangi arbatmedis yra žymiai stipresnis ir ne visiems jo kvapas patinka (dukra taip pat šiek tiek riesdavo nosį), todėl ant jos kūno odos užlašindavau šiek tiek švelnesnio rozalinų eterinio aliejaus, ypač prieš miegą. Ji užmigdavo ramiu kvėpavimu. 

Mano Saulė labai mėgsta maudytis vonioje, bet turi itin sausą odą, todėl kelis lašus arbatmedžio aliejaus įlašinu į kokoso aliejų, o tik tada visą šį mišinį į vonią. Ooo... koks aromatas pasklinda vonioje. Keliais lašais arbatmedžio išrinu jos padus, kai jau matau, kad "kažkas kimba", žinoma, daug šiltų arbatų - ir negalavimų kaip nebūta.

20180206101602-18936.jpg

Be to, kad dukra dažnai serga, jai dar nustatytas herpes virusas, tiksliau sakant, prasidėjus bet kokia slogai ar kosuliui, herpes atsiranda ne tik ant lūpos, bet ir panosyje, o kartą buvo net juostinė herpes versija ant nugaros. Tad buvo proga išbandyti ir čia eterinį aliejų - vos dukra pasiskundžia, kad jau kyla spuogelis, iškart patepame tą vietą arbatmedžio keliais lašiukais - taip kelis kartus per dieną ir herpes nespėja išplisti. 

Kitas puikus būdas panaudoti antivirusinį aliejų - įlašinti į vandenį plaunant grindis. Ypač gerai išplaudavau dukros kambarį, palovį - gaivus aromatas garantuotas.

20180205170302-66672.jpg

Arbatmedis ar švelnesnis rozalinų aliejus - tikrai universalus, siūlau visoms pabandyti, bet tikiu, kad naudojate ne tik šį, bet ir daugelį kitų eterinių aliejų kaip eukaliptų, levandų ir pan. Gaila, kad dar neturiu specialios garintuvės, bet jau planuose įsigyti, nes ji tikrai praverstų ir išvalytų namų erdvę.

Tik elkitės su eteriniais aliejais apdairiai. Pavyzdžiui, jų jokiu būdu negalima lašinti tiesiai į karštą vonią, geriausia, jei norite išsimaudyti aromatingoje vonioje, aliejų įlašinkite į druską, alyvuogių ar bet kokį kitą aliejų, arba netgi į stiklinę pieno - ir tik tada tokį mišinį pilkite į vonią, kurioje maudysitės. Priešingu atveju, eterinis aliejus karštame vonios vandenyje jus "nudegins", jautresnę odą ims niežėti. 

Kuo dar naudingas arbatmedžio eterinis aliejus:

-Stabdo infekcijos plitimą, padeda apsisaugoti nuo ligų

-Stimuliuoja imuninę sistemą

-Nugali slogą

-Gerina atsikosėjimą

-Padeda skaudamai gerklei

-Lengvina lūpų pūslelinės ir vėjaraupių simptomus

-Tinka spuoguotai odai prižiūrėti

-Pirmoji pagalba nusibrozdinus, įsipjovus, nutrynus odą

-Nuo pleiskanų

-Pėdų grybelio profilaktikai.

Dovilė 1991 Dovilė 1991 06. Feb 2018, 10:37

Mes irgi džiaugiamės atradę natūralią priemonę apsisaugoti nuo bacilų, eteriniai aliejai tikrai padeda 😀

RenataŪselienė RenataŪselienė 06. Feb 2018, 09:58

Vienas geriausių mūsų atradimų pernai metais😀 Dabar jau neįsivaizduoju gyvenimo be eterinių aliejų😀

floryte floryte 06. Feb 2018, 08:24

Išties, kai pabandai eterinius aliejus, tik tada supranti jų veikimo galią. Naudojam ir labai džiaugiamės😀