Ekskursija "Slaptosios meilės istorijos"

Ekskursija "Slaptosios meilės istorijos"

01. Apr 2022, 14:10 ViktorijaBudene ViktorijaBudene

Dar nuo mokyklos laikų mėgstu istoriją, o dar labiau patinka aplankyti istorinius objektus. Tiek keliaudami Lietuvoje, tiek vykdami į užsienio šalis visada į mūsų planą įtraukiame istorines vietas, domimės jų praeitimi. Anksčiau nemažai lankydavausi ekskursijose su gidu. Gimus vaikams šią pramogą, kiek primiršau, tačiau turėjau progą apsilankyti labai įdomioje ekskurijosje Vilniuje "Slaptosios meilės istorijos". Trukmė apie 2 val, laikas visiškai neprailgo, norėjosi gauti, kuo daugiau įdomios informacijos, žinių. Išties įtraukiančiai pasakoja, praėjome nemažą ratelį senamiesčiu, susipažinau ir pamačiau tam tikrų pastatų istorija, ir kokiems žymiems žmonėms jie priklausė, o įdomiausia, kokias meiles jie patyrė. 

Vienintelis minusas buvo šaltas ir žvarbus vėjas, nors pasiruošiau ir apsirengiau gan šiltai, tačiau vis tiek labai stipriai sušalau ir paskutines 20 min jau tik norėjau, kad greičiau baigtųsi.

Dalinuosi keleta detalių, apie kurias galima išgirsti ekskursijos metu:

"Išgirsite apie  kilniąją Barboros ir Žygimanto Augusto meilės istoriją, pamokantį Gabrielės ir Tado romaną, romantišką  Adomo ir Marilės meilę. Sužinosite apie Juliaus ir Liudvikos  nelaimingą meilę,  turiningą Marijos ir Jurgio  šeimos metraštį, Mikalojaus ir Sofijos meilę, kuri sėkmingai darė įtaką didžiojo menininko kūrybiniam pradui. Šios visos istorijos pakylės nuo kasdienybės, praturtins ... o gal net ir įkvėps naujoms meilės istorijoms..."

Dar turiu sąrašą ekskursijų, kuriose norėčiau sudalyvauti. Girdėjau puikių atsiliepimų apie naktinę ekskursiją Lukiškių kalėjime, skamba šiurpokai.

 

Kur lankėtės jūs, kokie jūsų potyriai?

 

Linkėjimai,

Viktorija

floryte floryte 07. Apr 2022, 00:09

Gintare, ačiū!?

Gintarep Gintarep 06. Apr 2022, 18:51

https://www.facebook.com/events/347446867341547/

Išbandyta ir aprašyta. Ir vėl eičiau ?

floryte floryte 04. Apr 2022, 21:37

Viktorija, su vyru žadame svečiuotis Vilniuje, turėsime laiko, tad ir mąstau apie kokią ekskursiją po Vilnių. Nesu buvusi po Vilnių jokioje ekskursijoje su gidu, todėl ir klausiu, ką geriausio žinote. Ačiū, Viktorija, bandysime kažką iš Jūsų minėtų išsirinkti?.

ViktorijaBudene ViktorijaBudene 04. Apr 2022, 14:19

@Floryte, nežinau, ką mėgstate, ar istorijas, ar istorinius faktus? Aš pati lankiausi gan seniai, ši buvo pirmoji po ilgo laiko, tad matyt bus daug naujienų. Man pačiai buvo įdomu lankytis "Valdovų rūmuose", "Katedros požemiuose", "Po Užupio Respubliką", "Gražiausi Vilniaus Kiemeliai" žinoma su gidu. Žinau, jog po naktinį Vilnių būna ekskursijų, bet dar neteko apsilankyti, gal tai vyksta ne naktį, bet sutemus 😃

floryte floryte 03. Apr 2022, 10:09

Gal galite rekomenduoti pačią geriausią, įsimintiniausią ekskursiją Vilniuje? Aktualu, nes po Velykų ketiname paturistauti Vilniuje?.

jaldija jaldija 02. Apr 2022, 23:07

Kokia įdomi ekskursija ?

Gintarep Gintarep 02. Apr 2022, 16:20

Super! Mes dar mėgstame rinktis tą patį maršrutą, tik su kitu gidu. Tuomet irgi būna įdomu. Nors pvz su Kazlausku ir ta pati ekskursija būna įdomu, nes jis nuolat viskuo domisi ir perteikia savo atradimus.