Eglė Skrolytė: "Kada vaikams galima norėti tai, ko jie nori?"

Eglė Skrolytė: "Kada vaikams galima norėti tai, ko jie nori?"

23. Dec 2013, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kūčių ir šv.Kalėdų labai laukia ir "Mamyčių klubo" laidos vedėja Eglė Skrolytė su vaikais - Meile ir Rojumi Juozu. Žinoma, kaip ir dauguma vaikų, jie tiki ir laukia Kalėdų senelio. 

"Manau, jog visiems vaikams privalu juo tikėti. Tai viena gražiausių vaikystės pasakų, kuri ne tik nuostabi, bet ir, jeigu tėtis ir mama nori, naudinga bei pamokanti. Kalėdų senelis labai praverčia derybose ir net moko dėkingumo. Meilė ir Rojus jau mąsto ką mainais Kalėdų seneliui palikti, nes jis pavargęs laksto visą naktį. Vaikai žada kepti keksiukus, piešti jam piešinius. Kiekvieną vakarą skaitome istorijas apie Kalėdų senelį, kurioje pasakojama apie tai, kaip juo rūpinasi žmona, kaip gyvena nykštukai, kaip veikia dirbtuvėlės... Visa tai padeda įprasminti dovanų teikimą, nes kitu atveju tiesiog gauni krūvą dovanų ir netenki pusę džiaugsmo", - teigė Eglė. 

O jeigu vaikams kyla klausimų ką ir kodėl Kalėdų senelis daro, E.Skrolytė leidžia vaikams patiems sugalvoti atsakymus ir palikti erdvę fantazijai, kurios jie turi užtektinai. 

Laiškuose norų nedaug

Meilė ir Rojus rašė Kalėdų seneliui laiškus, o Rojus net kelis kartus ėjo dar jį papildyti, kad tik senelis tiksliai žinotų ko jis nori. 

"Sąrašai mane nustebino paprastumu. Dabar mes po ligų reabilituojamės sanatorijoje, kur Meilė aptiko šokdybę, jai ji labai patiko, todėl jos ir paprašė. Rojus nuo mažų dienų kovotojas, todėl nieko nustabaus, jog jam prireikė nindzės rinkinio ir kaukės. 

Anksčiau galvodavau apie pedagoginį momentą, norėjau jog dovanos turėtų tęstinumą ar dar kažką, bet einant metams supratau, jog vaikai ir taip dažnai gauna pamokas kodėl už ką ir kodėl reikia elgtis taip ir taip, o kada galima tiesiog norėti ko nori? Tad dabar nesvarbu, kad su mamos skoniu ar nuomone prasilenkiama, bet stengiuosi pildyti vaikų svajones. Pavyzdžiui dar vienas nindzės rinkinys yra už proto ribų, bet jeigu jam tai taip svarbu, tuomet privalu to paisyti", - savo nuomonę išsakė laidos vedėja.

E.Skrolytė taip pat stengiasi, jog vaikai gautų ne po vieną dovaną, o daugiau: "Tai nėra didelės dovanos, bet mano vaikeliukai taip moka džiaugtis viskuo! Išpakuoja ir šaukia: "Ooo, gumytė į plaukus, valioooo!!!". 

Tiesą priėmė skaudžiai

Šiais laikais kur tik apsisuksi - visur Kalėdų seneliai, kurių, Eglės nuomone, atvaizdu per daug spekuliuojama. Taip nebelieka ypatingumo, magijos ir pasilabinti su juo, kaip "ryte košės pavalgyti". Todėl dažnų susitikimų E.Skrolytė stengiasi vengti. Vienas būna darželyje, o kitą ji organizuoja per pačias Kalėdas.

"Man svarbu, jog tai būtų tikras susitikimas su pasibuvimu, jo dalyvavimu ir asmeniniu dėmesiu kiekvienam vaikui. Planuojame jį pasikviesti ir šiemet", - prasitarė moteris.

Eglė prisimena ir kaip pati sužinojo tiesą apie Kalėdų senelį.

"Man buvo 11 ir aš vis dar JUO tikėjau. Mama, net nepagalvojusi, jog taip gali būti tiesiog manęs užklausė ko aš noriu dovanų, jog ji nupirktų. Ilgai verkiau, tai buvo mano atsisveikinimas su Kalėdų seneliu. Manau nereikia skubėti sužinoti , nes ta pasaka ir magija iš gyvenimo išeina labai greitai...", - prisiminė Eglė.

Linksmų šv.Kalėdų Eglei ir jos šeimynai!