Dviejų vaikų mama Agnė Bastienė atvira: „Karantino metu veiklos iš namų tikrai padaugėjo“

Dviejų vaikų mama Agnė Bastienė atvira: „Karantino metu veiklos iš namų tikrai padaugėjo“

Aerobikos trenerė ir dviejų berniukų mama Agnė Bastienė šiuo metu gyvena itin aktyviai ir, nors karantinas kiek pakoregavo šeimos planus ir apribojo galimybes darbui, tačiau tai nebuvo kliūtis įgyvendinti šeimos svajonę - persikelti į naujus namus Klaipėdoje. Tad karantinas Agnės šeimai padovanojo ir itin malonių akimirkų, įsikūrinėjimo džiaugsmai neleido liūdėti. Šiandien su Agne kalbamės ne tik apie gyvenimą naujuose namuose, bet ir apie veiklas su vaikais, pasiruošimą Šv. Velykoms.

  • Agne, papasakokite, kuo užsiimate šiuo metu?

Šiuo metu esu žmona, mama, trenerė ir „Instagramo“ blogerė. Per daug niekas nepasikeitė, tik daugiau veiklos iš namų.

  • Ar karantinas smarkiai pakoregavo Jūsų šeimos gyvenimą?

Prasidėjus pirmajam karantinui, įgyvendinom šeimos svajonę ir persikėlėm į naujus namus Klaipėdoje, tai nebuvo kada liūdėti. Žinoma, tiek mano, tiek vyro darbai visiškai buvo sustoję... Teko prisitaikyti prie situacijos, todėl antrajam karantinui buvome labiau pasiruošę - tiek psichologiškai, tiek finansiškai.

  • Kokia ta Jūsų kasdienė rutina?

Turime namie pirmoką, kuris vis dar mokosi iš namų, tai keliamės vis tiek anksti, pusryčiaujame, einame į lauką, ieškome kūrybiškos veiklos namuose. Filmuoju nemažai mūsų šeimos kasdienybės, kuriu reklamas. Gaminame, ruošiame pamokas, šokame! Namie pilna veiksmo.

  • Kaip sekasi dirbti, kai namie šalia visuomet būna abu sūneliai?

Visai neblogai! Jeigu tai treniruotė, mažasis Ajus prisijungia kartu. O jeigu žino, kad turiu padaryti kažką svarbaus, sugeba susirasti veiklos vieni ar su tėčio pagalba. Mes visada įpratę viską daryti pasikeisdami ir vienas kitam pagelbėdami.

  • Kokiomis veiklomis tada užsiima vaikai?

Abu mėgsta lego bei krepšinį, išbėga ir į lauką pasisupti ar kamuolio paspardyt. Nedraudžiame ir filmukų pažiūrėti, svarbu viskas su saiku. Smagu, kad jau sugeba žaist tarpusavyje, nors ir 4 metų skirtumas.

  • Ar dabar kiek atlaisvėjus karantinui vyresnėlis sugrįžo į mokyklą, o Ajus į darželį?

Ajus dar net nepradėjo eiti, tai turbūt lauksime rugsėjo. O Armandas vis dar iš namų, nes Klaipėdoje dar neleidžia į mokyklas.

  • Apskritai ar auginant du skirtingo amžiaus berniukus lengva suderinti jų rutiną, dienotvarkę, mitybą?

Man 4 metų skirtumas, kaip mamai, idealus! Didysis jau pakankamai protingas ir savarankiškas, supranta, jei reikia kažko palaukti ir nebūna „čia ir dabar“ Ajui dar labiau reikia dėmesio, bet visko mokosi iš brolio. Niekam gaminti atskirai jau nereikia, dienos rėžimas panašus. Man atrodo, dabar iki paauglystės pats geriausias etapas.

  • Mėgstate viską planuoti iš anksto, ar kaip tik atvirkščiai?

Labai daug kartų buvo, kad prisiplanuoju, o dėl vaikų planai keičiasi. Tai pasimokėm, kad geriau labai toli nežiūrėt, užtenka žinot, kas bus rytoj.

  • Beje, ar jau ruošiatės Šv. Velykoms? Kaip planuojate dekoruoti namus, stalą? 

Iš tiesų, dar nelabai apgalvojau, bet tikrai viską darysime kartu! Svarbiausia, žinoma, margučiai! Vaikams labai patinka ryškios spalvos ir lipdukai, tai tikrai leisiu pasireikšti jų fantazijai. Kiekvienai šventei gaminame naminį tortą, tai ir šiemet bus ne išimtis.

  • Kokių tradicijų visada laikotės?

Pusryčiai su margučiais, mažos dovanėlės vaikams nuo Velykų zuikio ir lauke surengiamos margučių ridenimo varžybos!

  • Palinkėjimas skaitytojams

Linkime tikėjimo! Tikėjimo gražesniu rytojumi, supratimo, kad turime pakankamai daug ir vilties, jog viskas, kas gražiausia, dar ateityje. Jaukių Šv. Velykų!

Simonadub Simonadub 27. Mar 2021, 00:16

Kokia ji graži moteris