Dvi mamos sukūrė Advento kalendorių iš uogų ir vaisių!

Dvi mamos sukūrė Advento kalendorių iš uogų ir vaisių!

20. Nov 2017, 09:22 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

„Ši mintis sukosi mūsų galvose jau dvejus metus, kai dukros ūgtelėjo ir ieškodamos sveikesnių alternatyvų įprastiems šokoladiniams advento kalendoriams – nieko neradome. Taip gimė idėja sveiką kalendorių sukurti pačioms ir pasiūlyti jį kitiems rūpestingiems tėvams“, – sako „SveiKalėdų“ kalendoriaus kūrėjos Dalia ir Rūta. 

Jaunos mamos į „SveiKalėdų“ kalendorių sudėjo tik lietuviškas, aukščiausios kokybės uogas ir vaisius, kad išvengtų bet kokio pridėtinio cukraus. „Dažnas mūsų kasdien suvartoja didžiulius pridėtinio cukraus kiekius, o per Kalėdų periodą įvairiais desertais, pyragais, saldumynais lepinamės dar kelis kartus daugiau. Rūpestingiems tėvams kyla klausimas – kaip išvengti tokių cukraus kiekių nenuskriaudžiant vaiko ir nesumažinant Kalėdų laukimo džiaugsmo. Todėl ir ieškojome sprendimo, kuris būtų ne tik skanus, bet ir sveikas“, – pasakoja Dalia.

 20171120092509-80826.jpg

Į advento kalendorių supakuotos uogos ir vaisiai – džiovinti vakuume šaltyje (liofilizuoti). Tai laikoma pažangiausia vaisių konservavimo technologija, nes ji iš vaisiaus pašalina tik vandenį, o išsaugo visas naudingas medžiagas, vitaminus, fermentus, taip pat ir natūralią formą, kvapą bei skonio savybes. Čia nėra jokio pridėtinio cukraus ar kitų blogybių. 

20171120093029-48652.jpg

„Tokį produktą tėvai galės duoti savo vaikams ne tik be sąžinės graužaties, bet netgi didžiuodamiesi“, – įsitikinusi Dalia.

20171120093351-80738.jpg

Sukūrė neįprastą formą

„Norėjome žengti žingsnį dar toliau – kad kalendorius ne tik džiugintų savo turiniu, bet ir forma, atliktų funkciją. Taip „SveiKalėdų“ kalendorius virto dailia 4 metrų ilgio girlianda, kuri gali papuošti ir kambarį, ir eglutę“, – pasakoja Dalios kolegė Rūta.

Ant kiekvienos girliandos dėžutės – jaukūs, vaikams patrauklūs personažai – miško žvėreliai, tarpusavyje susiję gražia sveikuoliška istorija. Kiekvienas jų laikosi tam tikrų sveikų įpročių ir turi naudingų patarimų mažiesiems planetos gyventojams. Pavyzdžiui, Voveriukas Aleksas pataria vaikams valytis dantukus – tada ir riešutai atrodys minkštesni bei lengviau įveikiami, o Barsukas Jurgis paaiškina, kadtalpūs žandai dar nereiškia, kad juos reikia prigrūst. 

 20171120092605-55680.jpg

Šeimyninis kalendorius

Rūta ir Dalia pasakoja, kad į „SveiKalėdų“ kalendoriaus kūrimą įsitraukė visi jų šeimų nariai. „Vaikai padėjo atrinkti uogas ir vaisius, kurie būtų skanus ir mažesniems, ir vyresniems, vyrai nuolat prisideda patarimais ir netgi įrašė „SveiKalėdų“ kalendoriaus personažų dainelę, neatsisako padėti ir kiti artimieji bei draugai“, – pasakoja Rūta.

Ji taip pat džiaugiasi klientų palaikymu. „Sulaukėme ne tik gražių žodžių, bet ir naudingų patarimų. Pavyzdžiui, kai kurios mamos paprašė pritaikyti kalendorių keliems vaikams, tad dabar siūlome ir „SveiKalėdų“ kalendorių skirtą dviem, kuris visai paklausus“, – priduria viena iš kalendoriaus kūrėjų. 

20171120093430-37167.jpg

Ribotu tiražu išleistą „SveiKalėdų“ kalendorių aktyviosios mamos kviečia įsigyti čia: www.kaledukalendorius.lt  

ramune. ramune. 20. Nov 2017, 19:24

Puikiai sugalvojo 👍

floryte floryte 20. Nov 2017, 17:50

Kaip puiku👍👍👍🌷😀