Du mažyliai namuose: mūsų diena

Du mažyliai namuose: mūsų diena

08. Nov 2016, 23:35 Vytulka Vytulka

Na štai, prabėgo tėvystės atostogų mėnesis, vyras išėjo į darbą.  Tad šįkart apie tai, kaip mums sekasi tvarkytis namie be pagalbininko tėčio.

Tiesą sakant, galvojau, kad bus blogiau, bet sekasi visai neblogai. Vis dėliojausi galvoje planą, ką turiu suspėti, ką dienos bėgyje reikia padaryti. O padaryti reikia visai nemažai, paruošti valgyti, apsitvarkyti, vaikus į lauką išvesti ir t.t.

Mūsų diena:

Keliamės apie 7 val ryte. Ignas kaip laikrodukas įlipa pas mus į lovą dar prieš septynias. Mūsų tėtis tuo metu jau būna atsikėlęs, prausiasi ir ruošiasi į darbą. Gytis prabunda irgi panašiu metu, bet tuomet dar pavalgo ir snūstelna. Kol Gytis miega,naudojuosi proga ir greitai aprengiu Igną, išvalau jam dantis, kas šiuo metu tampa didžiausiu nervų išbandymu. Tada tėtis vedasi Igną gaminti pusryčių (pas mus jau nuo labai seniai, dar kai su vyru nebuvome susituokę, savaime nusistovėjo taisyklė, kad darbo dienomis pusryčiai tėčio reikalas). Tada jau aš puolu į dušą, o kai nusiprausiu, atsibunda ir Gytis, kurį irgi reikua perrengti.

Pusryčiaujame šiek tiek prieš 8 val. Pusryčiai būna jau oaruošti tėčio,  man telieka pamaitinti Igną ir tuo metu pavalgyti pačiai, na, ir dar Gytį ant rankų palaikyti, nes tuo metu jis jau pagulėti nebenori.

Tada išlydime  tėtį, kuris  vis labiau  vėluoja į darbą....Jei išeina iš namų lygiai 8 val. tai jau būna gerai. Gerai, kad kol kas niekas už vėlavimą nebaudžia.

Papusryčiavę ir apsitvarkę su Ignu virtuvėje, einame  kokiam pusvalandžiui pažaisti. Žaidžiame visi kartu, Gytis paguli gultuke, o su Ignu statome ką nors iš kaladėlių, piešiame ar lipdome iš plastilino, žinoma, kasdien žaidimai šiek tiek skiriasi ir tai priklauso dar ir nuo to, kiek ramus būna Gytis. Jis, beje, jau irgi nori bendrauti, stebi arti esančius daiktus,  tad bandau ir jam barškučius rodyti, tik Ignas vis juos iš manęs paima ir sudeda į dėžutę. Suprask, mama, žaisk su manim, ne su broliu :). Paskui  pamaitinu  Gytį. Kai maitinu, skaitau Ignui knygutę, žiūrime kartu paveikslėlius,  nes Ignas  vis zirzlena ir nenori laukti, kol maitinu, vis reikalauja dėmesio, tad knygutės tikras išsigelbėjimas.

Stengiuosi, kad kasdien išeitume į lauką. Kadangi temsta dabar anksti, tai einame ryte. Stengiuosi, kad 9.30 val. Jau išeitume, beeeeet, jeigu Ignas ožiuojasi ir nesirengia, tas išėjimas užtrunka ilgiau, tad  dažnai pajudame  apie 10 val.  Einame pasivaikščioti į mišką arba pabūname savo kieme. Tiesą sakant, lauke man šiek tiek lengviau, nes mažiau kaprizų. Gytis tada miega vežime, Ignas vaikštinėja, renkame kartu kankorėžius, lapus, pasupu ant supynių, visas dėmesys tenka Ignui tai ir pavydo mažiau.

Namo grįžtame  11.30 val.  Tada puolu gaminti pietus.  Kulinarinių šedevrų negaminu  tai maždaug per pusvalandį susisuku ir 12 - 12.30 val papietaujame. Sunkiausia man būna tuo pat metu pamaitinti Igną, kuris lyg ir valgo pats, bet daugiau žaidžia su maistu, Gytis tuo metu  visada būna ant rankų, nes nemiega, o aš jau minėjau anksčiau, kad padėtas pagulėti vienas nenori.  Tai  čia vienas  sunkesnių momentų dienos bėgyje. Pavalgę einame  miegoti, su visai s dūkimais apie 13 val. Ignas jau miega. Jei pasiseka, pamaitintas užmiega panašiu metu ir Gyti ir tada galiu ramiai išgerti puodelį arbatos. Jei ne, tada arbatą geriu su Gyčiu ant rankų arba jį nešiojant :). Tos kelios pietų miego valandos šiek tiek ramesnės, tada ir pailsiu šiek tiek, paskaitau naujienas, užsakau maisto internetu, jeigu reikia  ir t.t.

Keliasi Ignas apie  15 val. Kartais  šiek tiek anksčiau. Iki 16 val. truputį pažaidžiame. Ketvirtą valandą valgome pavakarius. Aišku, jei tenka kažką rimčiau gaminti, tai pusvalandžiu pavakariai vėluoja. Kol gaminu, Ignas sukasi aplinkui ir  krausto stalčius, puodus, maišelius, dabar labai mėgsta viską valyti, tai  koks nors  skuduriukas tampa geriausiu žaislu.  Gytis tuo metu būna ramesnis arba snaudžia lopšelyje arba paguli gultuke. Po valgio  vėl einame pažaisti, kartais, kai jau pavargstu nuo visų zirzimų ir lipimų, tai įjungiu filmuką maksimum pusvalandžiui. Žiūrime kartu, nes filmukas anglų kalba ir stengiuosi komentuoti, kas vyksta ekrane.

Tėtis namo grįžta apie 19 val (kadangi ryte į darbą vėluoja tai dirba visada ilgiau + kamščiai). Vakarieniaujame irgi apie 19 val. visi kartu, tuo pat metu ir paplepame su vyru, pasipasakojame, kaip prabėgo diena. 20 val. einame rengtis pižamos, valytis dantų ir tada jau į lovą  skaityti pasakos. Du kartus per savaitę maudome tai Igną tai Gytį, tada vakaro ritualai užtrunka ilgiau. Po pasakos tėtis pabūna su Gyčiu, kurismiegoti dar nenori ir jį reikia panešioti, nes kitaip rėkia, o aš tuo metu pabūnu su Ignu, kol jis užmiega. (maždaug  21  val.) Paskui jau perrengiu Gytį, pamaitinu. Kartais  pažiūrime su vyru kokį filmą ar tiesiog žinias, Gytis tuo metu būna kartu su mumis, nes dažniausiai dar nemiega. Igną tokio amžiaus migdydavau ant rankų, Gyčio kol kas nemigdau, kada užmiega, tada. Noriu, kad ir Gytis užmigtų tokiu metu kaip Ignas, tad artimiausiu metu  reikės padirbėti šiuo klausimu.

Taip ir pralekia diena. Rodos, nieko ypatingo nenuveikiu, o laikas kažkur dingsta. Dar visokie sauskelnių keitimai, išmėtytų daiktų surinkimai, smulkūs buities darbeliai įsiterpia.....Žaidimams laiko mažai telieka. Žinoma, mūsų diena laikui bėgant koreguosis, nes Gytis kol kas neturi jokio nusistovėjusio režimo ir miega, valgo kasdien skirtingai. IR BUS TIK LENGVIAU IR LENGVIAU....:)

floryte floryte 09. Nov 2016, 19:12

Kaip šauniai tvarkotės😀 Prasminga veikla, auginant mažuliukus🌷

LePukuota LePukuota 09. Nov 2016, 09:10

Oi ta mamiška diena... 😀😀😀 pas mus viskas panašiai tik truputį lengviau, nes didesnis amžiaus skirtumas tarp vaikučių 😀