Šį keksą jau senokai kepiau vyro gimtadieniui paminėti, keksas buvo skanus, didžiajai labiau patiko pats keksas, o mažajai migdolo plokštės. :)
Reikia:
22 cm. ilgio keksinei
- 130 g. kambario temperatūros sviesto;
- 120 g. cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 3 v. šaukštų vanilės ekstrakto;
- 150 g. miltų;
- 1 a. šaukštelio kepimo miltelių.
Užpilui
- 40 g. kambario temp. sviesto;
- 25 g. cukraus;
- 1 v. šaukšto pieno;
- 40 g. migdolų plokštelių.
Sviestą išsukite/išplakite su cukrumi iki purumo, supilkite vanilės ekstraktą ir sumuškite po vieną kiaušinį, pastoviai plakant iki purios masės. Galiausiai suberkite persijotus miltus bei kepimo miltelius.
Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite kekso masę bei dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę. Kepkite apie 40 min. Likus 10 minučių prieš kepimo pabaigą užpilkite keksą užpilu, kurį pagaminsite ištirpinę puodelyje sviestą su cukrumi, pienu bei migdolų plokštelėmis.
Pravėsusį keksą ištraukite iš formelės bei atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!!! ;)
Receptą radau: "Neringos bloge".
nebuciau pagalvojus.bandysiu ryt,nes turiu daug sviesto ir migdolu drozliu kaip tik
Kad keksas galutinai atvėstų nes padėjus dar šiltą ant lėkšės jis neturi kuom kvėpuoti ir jis mano atžvilgiu ne betoks skanus būna 😀 vienu žodžiu patariu atvėsinti ant groteliu jei nori skanesnio gabalėlio kekso. Viska patartina atvėsinti ant grotelių, sausainius, bandeles, pyragus ar kitus kepinius.
ka jos duoda? gal kad apacia neprispausta...
Beje jis nesusmegtų o greičiau sulūžtu išėmus dar šiltą 😀
o kodel ant tu groteliu butinai padet?
Recepto paskutinei eilutei rašoma kad "Pravėsusį keksą ištraukite iš formelės bei atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!!! 😉" gal kiek netikslei parašiau reikėjo taip suformuoti - kad pravėsusį keksą išimti iš formos ir leisti baikti atvėsti ant grotelių.
ta prasme normaliai atvesinti
o gal pirma atvesinti ir tada isimti is formos? jai isiminesim kol neatveso tai susmegs
Įdedu pavyzdi. 😉 Būna jų prie orkaitės, buna ir mažesniu pirkti.
Kaip skaniai atrodo 😀)
kaip suprast atvesinti ant groteliu?