SAVAITGALIO RECEPTAS: Drėgnas keksas su karamelizuotom migdolų plokštelėm

SAVAITGALIO RECEPTAS: Drėgnas keksas su karamelizuotom migdolų plokštelėm

14. Mar 2014, 14:05

 

Šį keksą jau senokai kepiau vyro gimtadieniui paminėti, keksas buvo skanus, didžiajai labiau patiko pats keksas, o mažajai migdolo plokštės. :)

20140314135911-10470.jpg

Reikia:

22 cm. ilgio keksinei

  • 130 g. kambario temperatūros sviesto;
  • 120 g. cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v. šaukštų vanilės ekstrakto;
  • 150 g. miltų;
  • 1 a. šaukštelio kepimo miltelių.

Užpilui

  • 40 g. kambario temp. sviesto;
  • 25 g. cukraus;
  • 1 v. šaukšto pieno;
  • 40 g. migdolų plokštelių.

20140314140106-25665.jpg

Sviestą išsukite/išplakite su cukrumi iki purumo, supilkite vanilės ekstraktą ir sumuškite po vieną kiaušinį, pastoviai plakant iki purios masės. Galiausiai suberkite persijotus miltus bei kepimo miltelius.

 

Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite kekso masę bei dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę. Kepkite apie 40 min. Likus 10 minučių prieš kepimo pabaigą užpilkite keksą užpilu, kurį pagaminsite ištirpinę puodelyje sviestą su cukrumi, pienu bei migdolų plokštelėmis.

Pravėsusį keksą ištraukite iš formelės bei atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!!! ;)

20140314140211-93312.jpg

Receptą radau: "Neringos bloge".

20140314140411-20723.jpg

20140314140422-73069.jpg

20140314140430-46731.jpg

 

 

pypse pypse 14. Mar 2014, 21:41 Vyšninė svaja

nebuciau pagalvojus.bandysiu ryt,nes turiu daug sviesto ir migdolu drozliu kaip tik

14. Mar 2014, 19:25 pypse

Kad keksas galutinai atvėstų nes padėjus dar šiltą ant lėkšės jis neturi kuom kvėpuoti ir jis mano atžvilgiu ne betoks skanus būna 😀 vienu žodžiu patariu atvėsinti ant groteliu jei nori skanesnio gabalėlio kekso. Viska patartina atvėsinti ant grotelių, sausainius, bandeles, pyragus ar kitus kepinius.

pypse pypse 14. Mar 2014, 19:18

ka jos duoda? gal kad apacia neprispausta...

14. Mar 2014, 19:18 Vyšninė svaja

Beje jis nesusmegtų o greičiau sulūžtu išėmus dar šiltą 😀

pypse pypse 14. Mar 2014, 19:18

o kodel ant tu groteliu butinai padet?

14. Mar 2014, 19:18

Recepto paskutinei eilutei rašoma kad "Pravėsusį keksą ištraukite iš formelės bei atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!!! 😉" gal kiek netikslei parašiau reikėjo taip suformuoti - kad pravėsusį keksą išimti iš formos ir leisti baikti atvėsti ant grotelių.

14. Mar 2014, 19:13

ta prasme normaliai atvesinti

14. Mar 2014, 19:12

o gal pirma atvesinti ir tada isimti is formos? jai isiminesim kol neatveso tai susmegs

14. Mar 2014, 17:44

Įdedu pavyzdi. 😉 Būna jų prie orkaitės, buna ir mažesniu pirkti.

InetaBu InetaBu 14. Mar 2014, 16:38

Kaip skaniai atrodo 😀)

pypse pypse 14. Mar 2014, 15:59

kaip suprast atvesinti ant groteliu?