Draugystė su AVENT pientraukiu

Draugystė su AVENT pientraukiu

26. Feb 2018, 13:46 lejja lejja
Auginant dvynukus, maitinamus krūtimi, laiko sau galima sakyti išvis nebelieka. Tačiau vaikams šiek tiek ūgtelėjus, būti gražia ir savim pasitikinčia mama vis dėlto noras nedingsta. O tam kad bent iki kirpyklos susitvarkyti plaukučius galima būtų pabėgti reikia šiek tiek pagalbos. O kartais vien vaikučių tėčio didelio noro padėti neužtenka. Reikia ir papildomų priemonių.
20180226133308-41108.jpg
Prisipažinsiu, kad pientraukį rankose laikau pirmą kartą, todėl jo naudojimas man tikras iššūkis ir išbandymas. Išpakavus dailią ir labai rimtai atrodančią pakuotę, joje randu aparačiuką (iš pompos ir buteliuko talpos) ir buteliuko žinduką su dangteliu. Pats pientraukis atrodo profesionaliai ir steriliai. Pabandžius paspaudinėti, rankenėlė juda lengvai ir sklandžiai, buteliukas atsisuka ir užsisuka paprastai ir iš pirmo žvilgsnio sandariai.
Gavusi pientraukį suskubau susiplanuoti ir pirmąjį vizitą po gimdymo pas kirpėją. Na o treniruotėm su AVENT pientraukiu turiu visą savaitę.
20180226134133-84219.jpg
Pirmą dieną jaudinuosi tarsi prieš egzaminą. Dar kartą apžiūriu pientraukį, perskaitau aprašymą ir pamėginu jį prisidėti prie krūtinės. Instinktyviai pasvyru į priekį. Masažinė pagalvėlė atrodo minkšta, lengvai ir stabiliai apgaubia reikiamą krūties plotą. Spustelėjus pientraukio rankenėlę sukuriamas tarsi vakuumas ir jaučiu lengvą spaudimą.
Imuosi darbo. Iš pradžių atsargiai ir ne iki galo spaudau rankenėlę. Pienukas bėga lengvai ir gan greitai. Tuštėjant krūčiai, tenka pasidarbuoti intensyviau. Tiesa, traukiant 'gilesnį' pienuką jaučiu nedidelį skausmą. Bet kentėti galima. Tiksliau, reiktų priprasti.
Antrą ir trečią dienomis viskas sekėsi dar sklandžiau. Bandžiau pientraukiu darbuotis keisdama pozas, vaikščiodama. Tiesa, judant krūtis išsprūsdavo iš to vadinamo 'vakuumo' ir tekdavo pientraukį vėl pridėti prie krūties ir pakartoti viską iš naujo. Su kiekviena diena tas nedidukas skausmo pojūtis atrodė mažesnis. Pienukas tekėjo vis geriau ir geriau, tad jo atsargos extra atvejams šaldiklyje didėjo.
Likusias savaitės dienas darbavausi kaip profė. Ir galiu pasakyti, kad AVENT pientraukis man tapo draugu ir kaikuriose situacijose tikru išsigelbėjimu. Džiaugiuosi, kad ir tėtis dabar gali pasijusti 'didžiuoju maitintoju' ir pajusti tą nuostabų jausmą mažyliams valgant. Na o aš kartais turiu tas kelias laisvas minutes tik sau.
Pientraukio priežiūra gan paprasta, nes jis neturi daug sudedamųjų dalių.Viskas lengvai atsisuka,išsiardo ir išsiplauna. Aš jį plaudavau tekančiu vandeniu ir po to dėdavau į sterilizatorių. Tiesa po maždaug savaitės naudojimo buteliukas ir guminė dalis prarado pradinį skaidrumą ir žvilgesį, bet manau kad tai įprasta ir normalu kai daiktą intensyviai naudoji.
AVENT pientraukis puikus pagalbininkas mamoms. Tiesa, po savaitės 'darbelio' mielai įsigyčiau elektrinį. Bandant paruošti pienuko dozę dviems kukuliams tenka nemažai pasportuoti ranka ir paskausta riešas bei tarpelis tarp nykščio ir rodomojo piršto nemaloniai tempia. Nemeluosiu, po tokių treniruočių išties kartais ne tik kad skaudėdavo ranką,bet ir gerą pusvalandį jausdavau pirštų aptirpimą.
Bet geriau jau tipstančia ranka, bet sutvarkytais plaukučiais :D Linkėjimai Mamyčių klubui ir AVENT iš kirpyklos, į kurią ištrūkti galėjau tik jūsų dėka ;)