Dovanokite džiaugsmą: "AB park" Latvija

Dovanokite džiaugsmą: "AB park" Latvija

10. Jul 2019, 07:56 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Nėra nieko nuostabesnio, nei dovanoti savo vaikui šypseną. Ir šypsena tuo didesnė, kuo didesnis nuotykis, kuo didesnis įspūdis.
Mūsų įspūdžiai prasidėjo gan niūriai - nuo apniukusio dangaus, nuo lietučio nelaiku ir ne vietoj.
Tačiau atvykus į "AB park" poilsio ir pramogų rojų net saulė ėmė mums šypsotis ir davė mums kelias valandas "sauso" dangaus. Kodėl AB parkas? Kas tas AB? AB yra "Avārijas brigāde" - latvių animacija vaikams apie pagalbos/ avarinę brigadą. Beje, labai smagus filmukas. Tai va, parke rasite ir personažus, ir jų mini miestelį.


Aš net nežinau, ką turėčiau parašyti... paliksiu jums daug nuotraukų. Jos kalba pačios už save. "AB parke" iš tikrųjų gyvena vaikystė. Ją atpažinsite iš šūksnių, sklindančių nuo karuselių, vaikiško klegesio iš visų kampų ir kampelių: batutai, čiuožimas nuo kalno su padanga, miško traukinukas su nykštukais ir milžiniški vorai, mielas jau minėtas mini miestelis, šaudymas iš gaisrinės patrankos, tiras, pasiplaukiojimas katamaranais, autodromas, ir dar žinoma DINOZAURAI. Dideli ir maži, riaumojantys ir krutantys, o kai kurie tylūs ir apsimeta skulptūromis. Bet juk vaikai žino, kad jie tikri :)
Na dar daug visko, turbūt pusę net pamiršau paminėti, nes grįžome su labai dideliais įspūdžiais. Ir žinoma, pabaigai cukraus vata ir suvenyrai :) Suvenyrai, mano akimis žiūrint brangoki, bet jie visur tokie. Kita vertus, bent jau smulkmenėlę parsivežti prisiminimui - tiesiog būtina!

Be abejo, "trenktis" grubiai apie 300 km tik kad porą valandų pasibėgioti po parką skamba kaip nesąmonė ( bent jau namisėdai kaip aš ?), bet yra ir tokių avantiūristų. Sugalvojo - ir važiuoja. Mes įtraukėme šį parką į savo atostogų maršrutą. Ir nors šiemet nevažiavome į Ventspilį  (kas, beje, būtų buvę mums kaip ir pakeliui) ir padarėme didelį ratą, nesigailiu nė vieno kilometro. Kelionė neprailgo, nesijautė, kad važiuojam ilgai. Nors iš Vilniaus važiavome  4,5 valandos su viena trumpa pertrauka. Taigi, jei planuojate atostogas Latvijos pajūryje ar lekiat į Rygą, skirkit dieną papramogauti čia. Dieną - nes pastrigsit ilgam. Ir net nejausit, kad pastrigot. Patiks patiems. Beje, yra kelios kavinaitės, kur visai nebrangiai galite užkąsti, atsigerti kavos. Bilieto kaina 15 eurų,  vaikams iki  2 metų nemokamai. Beje yra kažkoks šeimų bilietas 3+ kaip supratau, jei esate daugiavaikė šeime, tai vienas iš vaikų  eina nemokamai ;) Tam reikia įsigyti specialų šeimos bilietą, kur nurodomi visi vaikai. Ir būnate visą dieną!
Beje, karuselės ir atrakcionai jau įeina į kainą, nereikia papildomai mokėti, tad pasiruoškit. Jei vaikas sakys, kad nori dešimt kartų suptis, tai ir supsis, nes negalėsit pasakyt "ėėė tai brangu, mama pinigėlių tiek neturi" :) o kad nebūtų nuobodu laukti, supkitės kartu! Parkas dirba nuo 10:00 iki 19:00.
Kaip parką rasti? Aš pati žemėlapiuose ne bum bum, navigacijose irgi. Bet mums labai pagelbėjo Wase navigacija. Ją, beje, rekomenduoja ir "AB Park" svetainė.
Pramogų komplekso adresas yra Izklaides parks "Avārijas brigāde", ABpark, Lēdmanes pagasts, Lielvārdes novads LV- 5011, čia netoli Rygos, jei ką.
Beje, ir apsistojome mes vienoje iš jų rekomenduojamų vietų nakvynei. Patikėkit, net po gero pusdienio parke, reikia pailsėti, tai geriau įtraukti vieną nakvynę, kad nereikėtų lėkti, bėgti ir skubėti. Bet apie nakvynę papasakosiu jau atskirai :)
"AB park" paliko labai gerą įspūdį. Visur švaru ir tvarkinga, malonus personalas, daug pramogų, kurios patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, tad tikrai verta apsilankyti.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 23. Jul 2019, 09:34

Labai noriu pasidžiaugti, kad mano rekomendacija pasiteisino.
Mama Agnė rašo:
Kadangi prašėte pasidalinti įspūdžiais tai jie tokie: vakar ten iš buvome 6 valandas. Atvykome apie 11 o išvykome apie 6vakaro. Ten sugrįžimas į vaikystę, kur nesvarbu kiek tau metų, svarbu noras linksmintis☺️nuoširdžiai abu su vyrų ėjome kartu lydimi dukrytės į visas pramogas, kurių čia abstu. Išbandėme ir mašinytes, ir kengūra, ir supynes, ir lėktuvus, ir net ta ekstremalesne supyne ?apie vandens pramogas tai galėčiau turbūt rašinėlį parašyti, nes kai oras 27 plius tai ėjome ne vieną kartą. O vat įdegį koki šiandien turiu? labai nudžiugino jog tualetų pilna, eilių beveik nėra, švara, šiltas vanduo bei visur rasi pasėdukus vaikams. Taip pat vystymo stalus. Džiugu jog visame tame neįgalieji irgi gali dalyvauti, nes tai pritaikyta ir jiems. Vietu užkąsti taip pilna, kainos tikrai nesikandzioja, plius galima pasiimti pleduka ir tiesiog ant žolės pasidaryti pikniką. Turbūt atskira komentarą reikėtų parašyti apie miško pramogas( traukinuka, dinozaurus, laipynių trasą), batutu zona, leidimasi nuo kalno su padanga, golfą, mini miestą, bei nuostabias kompozicijas. Ačiū už tai kad parodėte šią vietą į kurią tikrai dar sugrįžme. Patarimas keliaujientiems tikrai išsinuomoti karutis, visai dienai 3eur o atsipirko tikrai. Nepamirsti pledo, maudimuko, rankšluosčio.

floryte floryte 10. Jul 2019, 20:35

Mes praėjusiais metais čia buvom- labai patiko!!!

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 10. Jul 2019, 20:04

Oi tikrai! Pramogos labai geros. Ir katinėliai labai labai patiko. Dėl to it fotografavau 😀 norėčiau tokių poros pas save ?

jaldija jaldija 10. Jul 2019, 19:18

Kaip puikiai papramogavot

kodelcia kodelcia 10. Jul 2019, 17:57

Šauniai papramogavote! Katinėlių keletą mielai savo kieme priglausčiau 😀 Jau jų gražumas!