Dovanas gaminame patys - 1

Dovanas gaminame patys - 1

23. Nov 2020, 15:03 picama picama

Kasmet artėjant Kalėdoms vis pasižadu, kuo daugiau dovanų gaminti savo rankomis. Bet vis neužtenka laiko, kantrybės, priemonių... Ir pagaliau šiemet didžioji dalis dovanų bus gamintos mūsų pačių.

Tad tokių dovanų idėjomis ir noriu pasidalinti. Vaškas- puiki dovana pačių gamintos žvakės. Ši dovana dar ir labai svarbi asmeniškai man, nes tas vaškas, panaudotas žvakėms, buvo mano tėčio bitininko. Šiemet jis iškeliavo anapilin, o iš jo turėtų vaškinių plokštelių ir lydyto vaško pagaminome žvakių.

Reikėjo tik nusipirkti dagtį, indelių ir dagties laikiklių jiems.

Dagtį įmerkti į lydytą vašką, išdžiovinti ir jau galima naudoti žvakėms. Su plokštelėmis lengva žvakes gaminti ir mažesniems vaikams- tereikia tik tas plokšteles susukti. Galima daryti ilgesnės ar trumpesnes žvakės, mes vieną plokštelę perpjovėm perpus ir suvyniojom po dvi žvakes.

Su lydytu vašku sudėtingiau tik tiek, kad jis būna karštas ir jį tereikia išpilstyti į arbatinių žvakučių indelius. Ir kol sustings vaškas, dagtį palaikyti tiesiai, kad paskui visą žvakutė degtų vienodai, o ne vienas kraštas.

Viskas tikrai pavyks iš pirmo karto! Ir nesudėtingai. O jau vaško kvapas!!! 

Dar mums šiek tiek liko lydyto vaško, tad sugalvojau jo įpilti į silikonines keksiukų formeles. Gavosi puikūs ploni vaškiniai žaisliukai eglutei!

Kita pusė lygį ir blizgi kaip veidrodis. Belieka įkaitinti kokią ylą ir padaryti skylę pakabinimui. Tie spalvoti- iš senų sutrumpėjusių vaškinių kreidelių. Jas tiesiog sudėjau į formeles ir į orkaitę, kol išsilydė.

Tad prasmingų jums dovanų!

 

 

Kristina B. Kristina B. 23. Nov 2020, 20:17

Toks kvapas gydo ir siela!

jaldija jaldija 23. Nov 2020, 19:01

Skaitau ir atrodo užuodžiu šitą natūralaus bičių vaško kvapą. Pasakiškos dovanos ?

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 23. Nov 2020, 15:09

Nuostabu 😀