Dovana „Valentinui" - vonios bombos

Dovana „Valentinui" - vonios bombos

12. Feb 2020, 13:46 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Artėja Valentino diena - įsimylėjusiųjų šventė. Prisipažinsiu, dabar ji man nėra tokia aktuali, kaip buvo iki vaikų. Nors ir anksčiau ši diena nebuvo mano topuose, kaip kad pvz., Kalėdos. Tačiau dovanas gauti visada smagu ir papildoma šventė tikrai niekam nepakenkė :)

Mėgstu dovanoti savo rankų darbo dovanėles. Ne kaip pagrindines, bet kaip priedą prie "rimtesnės" dovanos. Nes rankų darbas yra rankų darbas - taip mes parodome išskirtinį dėmesį ir meilę, parodome, kad stengiamės, kad galvojome apie žmogų.

Viena iš tokių dovanų yra vonios bombos - druskos burbulai, kurie smagiai šnypščia ir tirpsta. Galima aišku nusipirkti jau paruoštų, bet pasigaminti patiems irgi smagu.

Vonios burbulai būna visokie, receptų galima rasti begalę, aš pamėginau pasigaminti vonios "bombas" su druska. Juos gaminau dovanoms per Kalėdas, o sau taip ir neliko, tačiau niekada nevėlu pamėginti dar sykį. Juk artėja štai Valentino diena ir norisi palepinti tiek save, tiek tuos, kuriuos myli ❤ aaa..kažkaip keistai nuskambėjo, ane? Save ir tuos, kuriuos myli.. ne ne chebryte, save irgi reikia mylėti, tad tiesiog - norisi palepinti visus, kuriuos myli ?

Taigi, Reikės:

50 g  Citrinų rūgšties
100 g Kepimo sodos
50 g  Kukurūzų krakmolo (vietoj jo galima naudoti bulvių krakmolą);
50 g  druskos ( naudojau Himalajų druską, bet manau smulki jūros druska būtų geriau)
30 lašų  kvapaus aliejaus arba poros lašų eterinio aliejaus, arba, kaip šiuo atveju, rožių vandens. Jei kosmetinis kvapas labai konsentruotas- užteks ir poros lašelių.
Šaukštas kokosų aliejaus (galima papildomai dėti ir šaukštą tarkim migdolų aliejaus)
Džiovintų kokių nors gėlių žiedlapių ( galite dėti specialius blizgučius arba net gintaro gabaėlius)
Formelės burbulams gaminti ( naudojau dubenėlius, o taip pat tiktų ir sausainių formelės ar kepinių silikoninės formos)

Jei turite specialių kosmetinių dažų - galite burbulus "nuspalvinti".


Keistas dalykas, bet šiame recepte dar reikėjo kelių lašų vandens, kurį su purkštuku reikėjo užpurkšti ant jau sumaišytos masės. Atskirai sumaišome sausus ingredientus, tada supilame visus skystus ir riebius. Išmaišome, purkštelim vandens ir formuojam savo burbulus ar ne visai burbulus :) paliekame sustingti, belieka tik smagiai supakuoti ir jau turime dovanėlę!