Dovana artimiesiems - asmeninis kalendorius

02. Dec 2015, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Dažniausiai visi mes fotografuojame savo vaikus, o ir save kartu beveik visur. Juk taip norisi pasimėgauti gražiais prisiminimais, savo gyvenimo akimirkomis. Laidoje “Mamyčių klubas” dalinamės idėja, kaip fotografijas paversti gražia dovana – tiek sau patiems, tiek ir savo artimiesiems.

Kiekviena šeima turi nuotraukų, į kurias žiūrint patiriame tikrą gyvenimo džiaugsmą. Žiūrėdami į vienas prisimename išgyventas svarbias akimirkas, žiūrint į kitas, jose matome sau brangiausius žmones ir širdį užlieja šiluma bei meilė.

Neretai tas įamžintas akimirkas, tvarkingai sugrupuotas, tiesiog ir paliekame kompiuteryje. Tačiau su trupučiu išmonės ir pastangų jos gali tapti neįkainojama dovana. Viena iš tokių idėjų - sukurti šeimos kalendorių.

20151202093924-33473.jpg

“Mūsų močiutė, prosenelė ir kiti giminaičiai gyvena Niujorke, todėl sugalvojome sukurti mūsų šeimos kalendorius. Vieną sumaketavome, kur matosi daug dukros Ajos nuotraukų. Kitą, skirtą Ajos puseserei, kūrėme naudodami skirtingus, tą mėnesį atspindinčius, paveiksliukus. Spalį - moliūgų šventė, lapkritį - krentantys lapai, o vasarą - žydinčios gėlės. Juk Niujorke taip pat yra metų laikai, o pusseserei bus lengviau juos pažinti”, - patirtimi dalinasi mama Daiva.

“Labai svarbu pasirinkti kalendorių stilių, nes kalendorius - tai ir interjero detalė, todėl labai pagalvokite, kokias nuotraukas atsirinksite ir koks bus kalendoriaus dizainas”, - pataria “Zoombook” fotografas-dizaineris Norbertas Kazlauskas.

Tiesa, kalendorius gali būti net ir be nuotraukų, bet su įkvepiančia kūrybine užduotimi.

“Šis kalendorius skirtas spalvinimui, jis keliaus Niujorką dovanų Emilijai, Ajos puseserei, kuri galės spalvinti”, - demonstruoja kalendorių Daiva.

20151202093937-72583.jpg

Daiva pasakoja, jog sudėlioti kalendorių su “Zoombook” programa užtruko vos kiek daugiau nei valandą. Tačiau labai svarbu kruopščiai pasidaryti paruošiamuosius darbus, nes norisi į kalendorių įtraukti ir visiems artimiesiems svarbias datas - gimtadienius, kitas šeimos šventes.

“Kalendorius yra asmeninis ir kiekvieną mėnesio dieną galite pasižymėti jums svarbia data ar  įdėti trumpą prierašą”, - idėjomis dalinasi N.Kazlauskas.

Daiva prie surinktų gimtadienių dar įdėjo ir jubiliatų nuotraukas!

20151202093949-31600.jpg

Žinoma, būtina nepamiršti, kad kuo didesnis kalendorius, tuo didesnės rezoliucijos reikia nuotraukų. Daiva naudojo ne tik profesionalaus fotografo fotosesijos darytas nuotraukas, bet ir savo paprastu fotoaparatu ar ne telefonu įamžintus kadrus. Mama juokiasi, jog galutinis kalendorius gavosi beveik tokio pačio dydžio, kaip ir pati dukrytė.

Beje jūsų kalendorius gali prasidėti ir pasibaigti tuo mėnesiu, kuriuo jūs tik norite. Tai gali jums padiktuoti dovanos proga. Kadangi Daiva su Aja kūrė dovaną Kalėdoms, natūral,u jog  pasirinko tradicinį variantą - jų kalendoriai prasidės kartu su Naujųjų metų atėjimu. O kaip prasidės jūsų Nauji metai?

Kalendorius galite užsisakyti

 www.zoombook.lt

20150906095611-40730.jpg

20151202094137-78888.jpg


ausryte12 ausryte12 03. Dec 2015, 21:41

Jau užsisakėm, tikimės ryt pamatyti rezultatą 😀