Jei moki gaminti ir nekantrauji savo virtuvės paslaptimis pasidalinti su mumis, tad pirmyn – laukiame originalių receptų.
Reikės:
500 g kvietinių miltų
vieno kiaušinio
250 ml šilto pieno
1 valg. šaukšto cukraus
30 g mielių
5 pieniškų arba parūkytų dešrelių (tik būtinai plonų)
50 g fermentinio sūrio
2 marinuotų agurkėlių
poro arba svogūno
pomidorų padažo
česnakinio padažo.
Gaminimas
Užminkome mielinę tešlą ir leidžiame pakilti. Kadangi šaldiklyje turėjau pirktinės tešlos, tad naudojau ją. Supjaustome marinuotus agurkėlius, porą, sutarkuojame sūrį.
Imame po gabaliuką tešlos, iškočiojame, dedame po dešrelę ir gerai su šakute užspaudžiame kraštus. Keliose vietose įpjauname dešrelę, bet tik ne iki galo, tiksliau, paliekame ne iki galo įpjautą tešlą.
{pic:1}
{pic:2}
Dedame į kepimo skardą ir gražiai išlankstome į priešingas puses, patepame plaktu kiaušiniu, užpilame.
Skanaus!
Jurgita Pečiukonienė
gražuolis tas mūsų puodė 😀
visai seimynai labai patinka ir praso vis dazniau kad padryt, samgu tai kad labai greit pagaminama 😉
kaip grazu ir isradinga
😀
na ir isradinga mamyte!!!!aciukas!!!
kaip skaniai ir idomiai atrodo😀
Skaniai atrodo ir gražiai. Manau puikiai ir per šventes stalą papuoštų, lb puikus receptas😀
labai skaniai atrodo, reiks isbandyt. kaip tik galvoju ka sugalvojus pietums. aciu uz ideja.
pirmą kartą tokias grožybes matau, na ir išradingumas 😀
prasom 😀
aciu :-)
Kepti, 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje, 15-20 min
originaliai sugalvota, gaila butu net valgyti 😀
nu au labai skaniai atrodo 😀 ir isties geras patiekaliukas sveciams pavaisinti 😀
Isradinga. Tik neparase mama, kiek laiko kepti ir kokio karstumo orkaiteje.
oho kaip fainai sugalvota sveciui pavaisint saunu