Debbie Ford "Dvasinės skyrybos" recenzija

Debbie Ford "Dvasinės skyrybos" recenzija

02. Jul 2013, 20:34

Rašau apie pirmąją MK dėka gautą knygą ( už ką didelis Ačiū Jums ir leidyklai Mijalba, kad suteikė progą pagaliau atsikvėpti po įtemptų moklsų ir skirti laiko savo taip seniai užmirštam pomėgiui skaityti, tik sau, savo malonumui)

 

Debbie Ford „Dvasinės skyrybos“ – Skyrybos kaip galimybė susikurti nepaprastą gyvenimą. Mijalba. 2012. 215 p. Pradžioje pagalvojau, kad bus visiškai neįdomu, juk nestoviu ant skyrybų slenksčio, tačiau ši knyga privertė susimąstyti apie savo gyvenimo peripetijas. Problemos, dėl kurių skiriasi aprašytieji, nejučiom vienokiu ar kitokiu bruožu ne itin smagiai pasijuto ir mano gyvenime. Tad ši knyga privertė apmąstyti savo poziciją santykiuose, užčiuopti problemas, jas analizuoti ir, turiu pripažinti, padėjo atrasti ir savo dvasinę esybę, ego, apie ką kalba ir ši knygos autorė.

 

Knygą būčiau galėjus perskaityti „vienu ypu“, tačiau dėl kiekvienos mamos pareigų tai nėra pasiekiamas malonumas, tad galėjau džiaugtis gavus laisvesnę minutę gilintis į autorės patirties suformuluotas mintisi ir vienaip ar kitaip jas interpretuojant pritaikyti ir sau, galbūt pažįstamiems . .

Skaičiau knygą ir kilo mintis, kur dar galėčiau rasti knygų, gal ši autorė yra parašiusi jų ir daugiau ? Beabejo internetas visagalis. Radau. Radau ir suglumau. 2013 išėjo anapilin. Pagalvojau, kad atradau dvasinę mokytoją ir čia pat jos nebėra. Jos rašymo stilius, įžvalgos, pratimai, kitų žmonių atsiliepimai apie ją ir jos įkvėpimą, išties didingi. Mijalba.com tinklalapyje pristatoma: Debbie Ford – plačiai pripažinta žmogiškųjų santykių transformacijos ir žmogiškojo potencialo srities ekspertė, 8 knygų autorė, mokytoja ir renginių vedėja. Jau 15 metų ji padeda žmonėms ugdytis emociškai bei dvasiškai, atsiverti savo tikslui, prasmei, aistrai, siekti asmeninės transformacijos. Jos knygas naudoja daugybė pasaulio universitetų, mokytojų, teisininkų, terapeutų kaip pagalbinę medžiagą gydant emocines žaizdas.

 

Plačiau galite paskaityti ir jūs http://store.debbieford.com/

 

Knygos autorė, vidutinio amžiaus moteris, patyrusi skausmingas skyrybas, depresiją, nepilnavertiškumo jausmą, svajonių apie įsivaizduojamą ateitį ir širdies dūžius. Jos dvasinio nušvitimo, meditacijos, patirties įtakota knyga, išties yra išsigelbėjimas skyrybas patiriantiems žmonėms, kad šie sugebėtų atsitiesti, nevertinti visko iš tos minutės jausmų (įtūžio, sielvarto, pykčio), bei sugebėtų atrasti savyje slypinčias problemas, kurias išsprendus sugebėtų gyventi džiaugsmingai be nuodingų jausmų. Tai buvo dvasinė vadovė, mokytoja.

 

Knyga susideda ir 12 skyrių, kuriuose aprašoma kaip susitaikyti su skyrybų skausmu, bet palaispniui.

 

Pradžia orientuota į skausmą, kuris yra signalas, kad jumyse yra neužgydytų sielos žaizdų. Kiekvienas skyrius pateikiamas kaip savęs pažinimo ir kitų gyvenimiškų istorijų pateiktis.

 

Pripažinti savo projekcijas kituose. Tai reiškia, kad tos savybės, kurias projektuojame į savo partnerius ar kitus žmones, pasirodo turime patys. Tik jos yra užslėptos. Po mažyčiu ego, kuris įjungia gynybinę funkciją ir priverčia mus jaustis teisiais, nors taip ne visuomet yra. Autorė sumaniais, įžvalgiais pratimais (GYDANTYS PRATIMAI) po kiekvienu skyriu padeda beskaitančiam atrasti sielos ramybę, susitaikyti, pripažinti, atrasti.

 

Pažvelgti į situaciją kito žmogaus akimis. Tai nėra lengva, tačiau pamynus visas neigiamas emocijas (nuodus) tai įmanoma, ir kai pamatome situaciją iš kito žmogaus pozicijos, pasiekiame nušvitimą ir nustojame bjaurėtis, pykti ant kito žmogaus savybių, kurios mus pykdo.

 

Išmokstame atskirti savybes nuo žmogaus charakterio. Autorė tikslingai pastbei, kad visuomet įsikimbame į blogas savybes, poelgius ir iš jų lipdome asmens visumą, charakterį, piešiame blogą atvaizdą, nors dažnai į viską reikia pažiūrėti iš kitos pusės.

 

Išmokstame atleisti. Atleidimas yra viena knygos autorės siekiamybių. Tam, kad galėtumėte gyventi ateitimi, neiškreipta realybe, nebūti aukos vaidemyne, kurti gyvenimą toliau – būtina atleisti. Visų pirma sau už konkrečius poelgius, būsenas. Partneriui ir viskas prašvinta kitaip.

 

Meditacija. Joga. Pažinimas savęs. Tiesiausias kelias į dvasinę ramybę.

 

Dėkingumas. Dėkoti ir išvysti dovanas, kuria suteikė santuoka ir skyrybos (vaikai, užslėptų talentų išvydimas ir pan.). Kai visa tai suprantate, pamatote, kad skyrybos prikelia naujam gyvenimui.

 

Tam, kad atskratytumėt nesėkmių (pirma santuoka išyra, antra, ir vis dėl panašių priežasčių), turite nutraukti karminius ryšius, tuomet įvyksta dvasinės skyrybos. Visa kas vyksta yra nulemta iš anskčiau,vaikystės portyrių, užslėptų jausmų (anuomet buvote silpnas, užgaliojamas, tada sukūrėte stiprios, drąsios asmenybės veidą) bei praeities šešėlių.

 

Perksiačius po skyrių, „užkibdavau“ už minties, kurios įtakotas improvizacijas štai taip užrašiau (aukščiau).

 

Knyga palaipsniškai veda skaitytoją savo dvasinio aukštesniojo aš atradimo keliu, moko pažvelgti savo baimėms, nuoskaudoms ir praeitiems šešėliams į akis, juos pripažinti, išmokti jų gautas pamokas ir gebėti gyventi kitaip be graužaties, kurti sveikus sanktykius.

 

Daug gilių minčių šioje knygoje ieškantiems sielos ramybės sunkiu gyvenimo momentu. Kiekvienas autorės sakinys pripildytas kažko tokio, kas paliečia sielos gelmes ir priverčia susimąstyti. Išties rekomenduoju perskaityti visiems, kas patyrė ar patiria skyrybų kartėlio chaosą savyje. Tam, kad atrastumėt sielos ramybę turite susitvarkyti iš vidaus, savo jausmus, nes išorė tėra jūsų savijautos atspindys. Dar daug galėčiau rašyti apie šią knygą, nes ją perskaičius gimė įvairių idėjų, postūmių ir įžvalgų, tačiau pasikartosiu, siūlau perksiatyti šią knygą visiems, kas patyrė skyrybų skausmą ar žino, kad jis neišviangiamai beldžiasi į jūsųs duris. Ir visai nesvarbu ar tai įvyko prieš mėnesį, a prieš dešimt metų, jei vis dar jaučiate neigiamus jausmus, vadinasi jūsų sieloje yra atvirų žaizdų, perskaitę šį dvasinį vadovą pasijusite geriau ir išgysite.

 

Kūrinys vertas skaitytojų dėmesio kaip dvasinis vedlys. Net ir tiems, kurie skaityti nemėgsta, sunkiu gyvenimo laikotarpiu tai gali tapti išsigelbėjimo šiaudu, o vėliau ir tramplinu į kitokį rytojų.

 

Utopija.

 

03. Jul 2013, 11:52

Dėkui, tik matau, rašybos klaidų neišvengiau per skubėjimą, stengsiuos vėliau jų vengti.

kodelcia kodelcia 02. Jul 2013, 23:35

puiku, išsami ir įdomi recencija 👍

02. Jul 2013, 22:00

Ačiū 🌷

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 02. Jul 2013, 21:19

Labai puiki recenzija - tiek daug asmeninių pastebėjimų, įžvalgų. Super 👍

jaldija jaldija 02. Jul 2013, 21:09

Įdomu 👍