D.Baumilė: „Mudvi su Smilte – labai panašios“

D.Baumilė: „Mudvi su Smilte – labai panašios“

14. Apr 2014, 10:00 Gerda_M Gerda_M

Permainų vėjai neaplenkė buvusio grupės „Kastaneda“ nario Donato Baumilos-Dūnio ir jo žmonos Dainės. Jiedu, išgyvenę skyrybų kartėlį, dabar drąsiai vėl vadinasi šeima, jaučiasi laimingi, o ypatinga meile mėgaujasi jų mažoji trejų metukų Smiltė.

20140413094819-83725.jpg

Daine, jei reikėtų vertinti motinystę. Kaip apibūdintum – daugiau džiaugsmo ar vargo ji teikia?
Visų pirma, motinystė – tai atsakomybė. Žinoma, džiaugsmo daugiau, tačiau sunkumų taip pat netrūksta.

Su kokiais sunkumais dažniausiai susiduri?
Susitarti, kad Smiltė mūsų klausytų. Kad suprastų, jog ne viskas, ko mažoji užsigeidžia, bus išpildyta. Svarbu išaiškinti, kad yra taisyklės, kurių visiems šeimos nariams reikia laikytis.

Tai daryti bandote ramiu tonu, ar, vis dėlto, kantrybė kartais trūksta?
Mes visada stengiamės išaiškinti ir paaiškinti, bet, aišku, kaip ir visiems tėvams, kantrybė kartais trūksta.

 20140413094503-45246.jpg

Ar yra tekę Smiltę statyti į kampą?
Nestovėtų! (šypsosi).  Jeigu isterikuoja, išvedam į kitą kambarį arba imam juoktis, kad ji juokingai elgiasi.

Kuris iš Jūsų griežtesnis – Tu ar Donatas?
Abu vienodai, tačiau, pasakysiu, kad jis kantresnis. Mudvi su Smilte – labai panašios, abi esam karštakošės. Abi Skorpionai.

 20140413094527-78753.jpg

Sutik, kad tai ne ypač „lengvo“ charakterio žmonės...
Skorpionai – kraštutinio charakterio. Jiems yra arba balta, arba juoda spalvos. Nors man su amžiumi jau daugiau spalvų atsiranda. Kalbant apie Smiltę... ji moka būti ir labai  gera mergaitė.

 

Daine, išduok paslaptį, kaip pavyksta neįsisukti į rutiną?
Geras klausimas! Aš net nežinau, ar rutina mums trukdo... Mes tiesiog labai daug veikiam – važiuojam kartu į baseiną, vaikų žaidimų aikšteles, vasarą prie jūros, žiemą su rogėmis, pas senelius į sodybą. Tad nėra kada nuobodžiauti!

 

Kokių ritualų turite su dukrele?
Kadangi ji labai mėgsta mėgdžioti, tai mėgsta ir kremuku veidą pasitepti, ir lūpas vazelinu. Jai patinka stebėti, kaip aš dažausi. Namie mėgsta visus mano drabužius iš spintos išsimatuoti. Jai viskas įdomu. Smiltė – labai įdomi mergaitė. Vieną dieną nori tapti gydytoja, kitą – kepėja, trečią – dainininke. O kai užaugs, kaip pati sako, būtinai turės savo automobilį. Jai svarbu, kad pati vairuotų (juokiasi).

20140413094549-17443.jpg

 

Atrandi laiko vis pasirodyti įvairiuose renginiuose. Kaip pavyksta viską suspėti?

Jau išmokau susiruošti per pusvalandį. Kai kur nors einame, Smiltė būna su seneliais. O jei renginys tinkamas ir vaikams, einame kartu. Tiesa, artimiausiu metu ketinu į renginius nebelakstyti – geriau daugiau sportuosiu. 

Mielosios skaitytojos, AČIŪ kiekvienai iš jūsų, kuri parašo man laiškutį su idėjomis ir pasiūlymais, su įvairiomis mintimis, pastebėjimais :) Sulaukiau net komercinių pasiūlymų! Ohoho :) Ir toliau laukiu jūsų laiškų, į kuriuos, kaip jau žinote, visada skubu atsakyti! Taip pat buvo malonu būti užkalbintai gatvėje ir išklausyti jaukius žodelius iš vienos MK narės!

20140413095106-51211.jpg