Jei jūsų daržuose užderėjo cukinijų, jas galima ne tik marinuoti, maišyti į mišraines, bet išsivirti ir košės, kuri puikiai tiks kaip mėgiamas pagardas prie patiekalų.
Reikės:
2 kg cukinijų;
4 citrinų;
Gvazdikėlių;
Imbiero;
1,5 kg cukraus.
Tik nepadauginkite gvazdikėlių! Aš dedu vos 5 – 6.
Iš dviejų didelių cukinijų išėjo 3,5 l košės. Tiesa, citrinas galima keisti ir citrinų rūgštimi.
Gaminimas:
Cukinijas supjaustyti kubeliais, sumalti citrinas, imbierą, sudėti gvazdikėlius, cukrų ir virti apie 3 val.
Štai ir viskas, skanaus!
labai skaniai atrodo ,bet prie kokiu patiekalu labiau tinka?
kaip tik turiu cukinija ,gal reiks ismeginti 😉
Kazkada teko valgyti - tikrai labai skanu!!! Pati bandziau pasigaminti, bet man nesigavo - isejo kazkokia pilka marmalyne. Dabar reikes pabandyti, kai zinau kiek ir ko konkreciai deti 😀
GRAŽI SPALVA TURBŪT IR GARDI,MANO DRAUGĖ SU APELSINAIS CUKINIJĄ VIRĖ,SKANU