Uogienei reikės (gaunasi maždaug puslitriukas):
200g cukinijos (be žievelės ir vidaus minkštimo su sėklomis),
apie 400g geltonųjų arba raudonųjų kaukazietiškų slyvučių su kauliukais (300g be kauliukų) arba slyvų,
200g cukraus,
galima truputį citrinos.
Galima dėti ir tirštiklio.
Jei slyvutės be kauliukų, tai jos kurį laiką paliekamos užpiltos cukrumi, kad išsiskirtų sulčių. Jei su kauliukais, su šlakeliu vandens galima jas pakaitinti, kol suminkštės ir kauliukai lengviau išsiims. Tada sudedama cukinija, tarkuota arba pjaustyta kubiukais, ir paverdama kartu su slyvutėmis, kol suminkštės. Jei uogienė atrodo skystoka, pavirti be dangčio kiek ilgėliau vis pamaišant. Galima dėti citrinos, tirštiklio (aš nedėjau).
Dar su trintuvu (blenderiu) sutryniau, bet galima ir netrinti.
Man ši uogienė tinka trupininiam pyragui, tad kartu ir pyrago receptas:
500g miltų,
200g cukraus,
3 kiaušiniai,
150g margarino arba sviesto,
1 a.š. kepimo miltelių,
cukraus pudros pabarstymui.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sudėti į juos atšaldytą sutarkuotą arba gabaliukais supjaustytą sviestą, sumaišyti- sutrinti su miltasi rankomis. Supilti kiaušinius, sumaišytus su cukrumi, ir suminkyti tešlą. Padalyti ją į mažesnius gabalėlius ir padėti valandai ar ilgėliau į šaldytuvą arba į kamerą (tada būtina neviršyti valandos).
Iš maždaug 2/3 tešlos darome ,,trupinius" ir dedame į formą su kepimo popierium arba išteptą sviestu bei pabarstytą miltais (jei tešla buvo kameroje, tai tarkuojame per burokinę tarką). Mano forma maždaug 27*27 cm dydžio. Į maždaug puslitriuką cukinijų-slyvukių uogienės įmaišome šaukštelį krakmolo ir dedame ant tešlos. Tada trupiname(tarkuojame) likusią tešlos dalį ir dedame į įkaitintą orkaitę.
Kepame apie 1val. 180 laipsnių temperatūroje.
Išimtą iš orkaitės paliekame truputį atvėsti, tada išimame iš formos, pabarstome cukraus pudra ir galime pjaustyti.
Skanaus !
Niam niam 👍
Šviežut šviežutėlis - prašom užsukt, kol nesuvalgėm 😀.