Pyragas labai panašus į citrininį šerkšną, tik patobulintas, nes man pritrūko skonio.
Reikės:
Padui: 3-4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus
200g sviesto
250 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 ml apelsinų sulčių.
Sulaistymui: cukraus pudros, sumaišytos su tarkuotomis apelsino žievelėmis ir citrinų sultimis (arba rūgštele).
Papuošimui:
5 mandarinų,
cukraus, vanilinio cukraus,
200 ml plakamosios grietinėlės (aš naudojau sausą, tad dar pieno reikėjo).
Gaminimas
Sviestą išlydome, obuolius sutarkuojame burokine tarka, kiaušinius išplakame su cukrumi, nutarkuojame apelsino žievelę, išspaudžiame sultis ir tada sumaišome visus tešlai skirtus ingredientus.
{pic:1}
Kepame 175 laipsnių temperatūroje 45-55 minutes. Iškepusį perpjauname per pusę, sulaistome iš žievelių, vandens citrinos rūgštelės ir cukraus pudros padaryta mase (ji turi būti skystoka).
{pic:2}
Kai susigeria ir atvėsta, pyragą papuošiame plakta grietinėle su vaniliniu ir paprastu cukrumi bei mandarinų skiltelėmis.
{pic:3}
Skanaus!
{pic:4}
Jūratė Sinickienė (Juratuxs)
aciu 😀)
labai miela nuotraukyte
ai kaip skaniai atrodo
Gardumėlis, mmm 😛
skaniai atrodo😀
O siaubeli kaip gražiai ir skaniai atrodo!!! 😍 Net pilvas kalbėt pradėjo 😃 Ačiū 😀 😘
kas idomiausia,tai ,kad obuoliu beveik isvis nesijaucia 😉
labai skaniai atrodo 😀
niamniu 😀
Labai graziai atrodo
super 😀