Turbūt kiekvienai yra tekę virti burokėlių sriubą. Ir kiekviena ją verda truputį vis kitaip. Pateikiu savo receptuką.
Reikės:
rūkyto kiaulienos šonkauliuko,
2-3 virtų burokėlių,
5 bulvių,
1-2 morkų,
1-2 svogūnų,
½ stiklinės kefyro,
saujelė ryžių,
druskos,
pipirų,
lauro lapų,
grietinės.
Gaminimas
1.Puode užviriname vandenį ir įdedame rūkytus kiaulienos šonkauliukus.
{pic:1}
2.Paviriname apie 10 min., nugriebiame susidariusias putas.
3.Įdedame druskos, lauro lapų, pipirų, įberiame saujelę ryžių, sudedame nuskustas ir supjaustytas bulves.
{pic:2}
4.Sutarkuojame išvirtus burokėlius ir dedame į puodą.
5.Sutarkuojame morkas, supjaustome svogūnus, pakepiname keptuvėje ir sudedame į puodą.
6.Verdame dar apie 15 min.
{pic:3}
7.Baigiant virti supilame pusę stiklinės kefyro ir keletą minučių paverdame.
8.Įpilame į lėkštę, pagardiname grietine.
{pic:4}
Skanaus!
Rasa (vilira)
liuks 😃
😉 🌷
Nu mes kaime tj rugpienio pildavome, bet dabar tj kefyra ir as naudoju 😀
sidabre, pabandykit 😉
mėsa ir kefyras, bulvės ir ryžiai - keistas produktų derinys, hm.... bet gal skanu 😀, kas jau išbandėt be autorės?
Labai mėgstu burokėlių sriubą, o va su kefyru dar nesu nei girdėjusi, nei ragavusi😀 Būtinai išbandysiu, ačiū už receptą😀
kefyras duoda savotiško skonio, bet virti pabaigoje reiktų tikrai labai nebedaug 😉
Taip nebandžiau. Sudominot.
O šiaip tai mano viena iš mėgstamų sriubų 😀
aga... pirna krt girdziu😉 reikes pameginti
idomiai su tuo kefyru 😉
Aš pirmą kartą irgi girdžiu apie barščius su kefyru 😀.
vyro favoritine sriuba 😀
iš ties įdomus receptukas 😀 pirmą kartą girdžiu burokėliai su kefyru 😀