Burokėlių sriuba kitaip

Burokėlių sriuba kitaip

03. Sep 2017, 15:37 Liucyte Liucyte

Man ypač patinka dienos rudenėjant, kai vos ne kasdien šeimą galiu pradžiuginti įvairiomis daržovėmis iš savo sodo. Jau galime skanauti šviežių burokėlių, morkų, salierų, petražolių, todėl šiandien pietums nusprendžiau išvirti burokėlių sriubos. Tiesa, šiek tiek kitokios burokėlių sriubos, nei kad mes pratę įsivaizduoti. Receptą turėjau išsirašiusi iš vienos Beatos knygos, bet, kaip visada, gamindama improvizuoju ir normas kažkiek pasikoreguoju. Kai pirmą kartą gaminau šią sriubą, labiausiai nustebino burokėlių dermė su grikiais ir pomidorų pasta. Patikėkite, burokėlių skonį tiesiog tobulai išskleidžia grikiai ir subtilus pomidorų poskonis, -- ir visai nereikia bulvių! Taigi, šiai sriubai reikės:

20170903153412-85088.jpg

Pirmiausia smulkiai supjaustome svogūną, suberiame į keptuvę ir kepiname su aliejumi. Šiek tiek pakepinus, sudedame smulkintą saliero lapkotį ir morkas, pabarstome druskos bei pipirų.

20170903153436-93633.jpg

Kol kepa daržovės, nulupame burokėlį ir susmulkiname. Tiesa, aš sunaudoju ir burokėlio lapelius bei stiebus.

20170903153502-15204.jpg

Galiausiai viską – ir pakepintas daržoves, ir burokėlį – sudedame į puodą, t. y. į jame paruoštą sultinį (galima naudoti ir mėsos nuovirą, ir vadinamuosius kubelius, jei tik pastaruosius toleruojate), suberiame grikius, įdedame pomidorų pastos ir verdame apie 40 min., kol viskas suminkštės. Baigiant virti įdedame po šaukštą raudonojo vyno acto ir sojų padažo. 

20170903153536-45687.jpg

Ir štai – kuo skaniausia sriuba visai šeimai!  :-)

20170903153600-98362.jpg

Liucyte Liucyte 03. Sep 2017, 19:20 Renata_SG

Na taip, burokėliai visada atrodo išskirtinai 😀

Renata_SG Renata_SG 03. Sep 2017, 17:30

Atrodo fantastiškai 😍