Ar ragavote tokių spurgyčių?
Reikės:
5 kiaušinių
500 g varškės
6-8 šaukštai miltų
6 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Aliejaus virimui
Gaminimas:
Varškę sumaišom su cukrumi, įmušam kiaušinius, supilam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Iš gautos masės darom rutuliukus (tešla labai limpa prie rankų, todėl formuokite rutuliukus šlapiom rankom) ir dėkite į įkaitintą aliejų.
Virkite, kol gražiai apskrus. Apibarstykite cukraus pudra. Patarimas: neįkaitinkite aliejaus iki maksimumo, nes tada spurgytės labai greitai apskrus, o vidus liks neiškepęs.
Taip pat, jei nenorite, kad spurgytės prisigertų daug aliejaus, įmeskite į puodą bulvės skiltelę :)
Skanaus!
Mmmm......
Mielos mamytes, ir as isbandziau si recepta. Neitiketina, bet pavyko! Niekada nera pasiseke normaliai, be zaliu viduriu iskpeti spurgyciu, bet si karta tiesiog puikiai gavosi! Skonis nepakartojamas!
saunu, kad visiem patiko! 😀 o siaip as slapiom rankom formuoju, bet manau ir aliejum suvilgius rankas tiktu, reiks pamegint kita karta 😀
Kepėm ir mes,tai pirmosios mūsų spurgos 😀 skonis liuks 😀 tik nenorėjau terliotis rankų, tai dėjau su šauktu ir nelabai graži forma gavosi...rankas gal aliejumi suvilgius geriau formuoti? ar yra kokia kita gudrybė? 😀 tiesa, mes naudojam tik alyvuogių aliejų ir jame kepiau, o gal spurgoms geriau koks kitas? Labai ačiū už lengvą receptuką 😀
aš su šaukštu užkabinu tos masės ir formuoju, turi tilpti į delną. jos kai verda išsipučia
o kokio mazdaug dydžio jas daryt, nes foto labai didelės atrodo?
spurgytes 👍 labai skanios 😀 nespeju kept,kaip susiwalgo 😉
liuks...as neformuoju rankomis,o kabinu su saukstu o kitu nubraukiu 😀
aciu uz recepta, atrodo nesudetingas, butinai isbandysiu. 🌷
tiesiog ijung vyrikle ant kokiu 3, o ne ant 6 😀
o kai neįkaitint aliejaus iki maksimumo? jei puodas nuolat ant viryklės stovės 🤔
kaip senai walgiau tokias spurgas 😀 kepsim butinai siandien 😀