Bulvių apkepas su mėsa

Bulvių apkepas su mėsa

16. Oct 2010, 08:30

Kad ir kiek mes, moterys, taupytume, tačiau mūsų vyrai vis tiek negali išgyventi be mėsos.

 

Pabandžiau pagaminti kažką iš įprastų produktų, tačiau kad bendra kaina nesiektų aukso kalnų:)

 

Mums reikės: 1 kg bulvių (0,90 ct), 500 g mėsos (5 Lt), 5-6 mažų morkyčių (0,20 ct), 1 svogūno (0,08 ct), 2 pomidorų (0,50 ct), 1 kiaušinio (0,40 ct), 50 g sviesto (1 Lt), šiek tiek mėsos prieskonių ir druskos (0,20 ct) ir 1 stiklinės pieno (0,75 ct).

 

Taigi, šio patiekalo kaina net nesiekia 10 Lt, ji sudaro 8,68 Lt, o gaunasi išties daug!

 

Iš pradžių išverdame bulves. Kol verda bulvės, mes nulupame svogūną, nuskutame morkas, viską susmulkiname. Ištepame kepimo indus sviestu.

Tuomet apkepiname susmulkintą svogūną.

Kai svogūnas įgaus auksinį atspalvį, įmaišome susmulkintas morkas.

Galiausiai įmaišome mėsos faršą ir apiberiame jį mėsos prieskoniais. Viską apkepame.

Tada iš virtų bulvių, stiklinės pieno ir šiek tiek druskos gaminame bulvių košę.

Išklojame kepimo indų pagrindus bulvių koše.

Tuomet įdedame apkeptą mėsos faršą su svogūnu ir morkomis.

Nuplikome pomidorus verdančiu vandeniu, nulupame jų odelę, supjaustome griežinėliais ir uždedame ant apkepto mėsos faršo.

Tuomet uždedame dar vieną bulvių košės sluoksnį.

Suplakame kiaušinį ir aptepame viršutinį apkepų sluoksnius.

Gautus apkepus kepame įkaitintoje 180 C orkaitėje 30-40min, kol viršus gražiai paruduos:)

 

Štai ir viskas. Skanaus:)

 

Kaip jau minėjau, šių dviejų apkepų kaina yra 8,68 Lt. Juose galima išskaidyti po 4 didžiausias porcijas.

 

Taigi, kiekviena porcija kainuoja 1,09 Lt (o jeigu valgys tik moterys, tuomet porcijų skaičius bus dar didesnis ir kaina už vieną bus mažesnė).

 

Smagaus taupymo:)

19. Oct 2010, 08:16

labai skanus vakar dariau😀)

18. Oct 2010, 10:02

vakar gaminau jusu patiekala, labai-labai skanu. ir pigu, ir greita. Tik va nezinau kaip cia pabalsuoti. gal autore paaiskins 😀

laurora laurora 16. Oct 2010, 11:10

skaniai atrodo. reiks kada pabandyt 😛

16. Oct 2010, 10:26

Labai skaniai atrodo 😀

16. Oct 2010, 09:55

zivile aga, gerai, kad paklausei, siaip manau, kad reiketu net 2 pomidoru sluoksniu, vieno nlb pakanka😉 manau, geriau pomidorai negu kecupas, sveikiau, ypac jei jie is nuosavo sodo😀

16. Oct 2010, 09:45

mmmmm, kaip skanuuuuuu 😀

16. Oct 2010, 09:15

aga, man apkepai irgi laaaaabai patinka😀 gali dėt daugybę produktų ir visuomet bus skanu😀 žinok, man net buvo įdomu kiek kainuoja tox apkepas, pasirodo, gana taupus😀