Bulvių apkepas su kiaulienos faršu

Bulvių apkepas su kiaulienos faršu

25. Nov 2010, 08:30

Ar esate bandę tokį patiekalą? Gardumėlis - sako mama viltekamile.

 

Reikės:

Bulvių (supjaustytų grežinėliais)

1 kg kiaulienos faršo

3-4 skiltelės česnako

1 svogūnas

Prieskoniai (pipirai, smulkintas muskatas, druska, rozmarinas, mairūnas)

 

Baltojo padažo

~150 g fermentinio sūrio

 

Baltam padažui reikės:

1 valgomasis šaukštas sviesto

1 valgomasis šaukštas miltų

200 g grietinėlės

Prieskoniai (pipirai, druska, rozmarinas, mairūnas)

400 ml virinto vandens

 

Padažo gaminimas:


Ištirpinti sviestą ant silpnos ugnies ir suberti miltus (ištirpinti su sviestu), supilti vandenį. Kai pradės tirštėti, supilti gietinėlę. Nuolat maišant virti ant silpnos ugnies, kai sutirštėja, suberti prieskonius ir pavirti, kol pradės burbuliuot.

Apkepo gaminimas:

 

Mėsytę pakepinti keptuvėje su svogūnais (svogūnai supjaustyti grežinėliais) ir susmulkintu česnaku. Baigiant kepinti, suberti prieskonius.

Į skardą sudėti bulvių sluoksnį, mėsytės, bulvės (pasluoksniuoti). Supilti padažą.

 

Kepti ~1 val., 180 laipsnių temp. Kai liks 20 min. iki kepimo pabaigos, suberti tarkuotą sūrį.

Galima patiekti su norimomis daržovėmis.

 

SKANAUS!!!

11. Oct 2011, 15:03

labai skanus šis apkepas. tik as dėjau vietoj grietinėlės, grietine.

08. Feb 2011, 17:35

O būtina pakepinti faršą? Nes man atrodo, kad jis dar greičiau iškepa nei bulvės.

26. Nov 2010, 17:48

Grietine reikia labai gerai isplakti ir tada gaunasi grietinele 😀 Isbandytas reikalas 😉

25. Nov 2010, 12:57

Rima toki buvo idejus 😀

25. Nov 2010, 12:47

aciu mamytes uz patarimus, butinai ismeginsiu 😀

25. Nov 2010, 12:28

drasiai ir su grietine daryt gali

25. Nov 2010, 12:28

o tu kada pabandyk dar sluoksni ziedais pjaustytu svojunu uzdet,ir tarkuora rugstu obuoli...superinis skonis.

25. Nov 2010, 12:21

Labai skanus apkepas 😀

25. Nov 2010, 12:18

cia panasiai kaip magi ideja😀

25. Nov 2010, 12:05

As ir toki darau, kaip tik uzvakar prikepiau, tai tik vakar baigem valgyt 😃 Tik as dazniausiai nekepinu farso, o istiesiu vientisa sluoksni, tada vel bulviu, kai pakepa, uzdedu sluoksni darzoviu, dazniausiai pakepintu svogunu su morkom, o tada suris, nu ir lb skaniai gaunas, o kartais net ne farsa dedu, o kokia ismusta kiauliena, palaikyta su prieskoniais ar minkstinancia druska 👍 😉

25. Nov 2010, 11:51

Reiks isbandyt 😀 o siandien darau zemaitiskus blynus 😀

25. Nov 2010, 11:22

kepame toki pat gan daznaiti farso nekepinu ke
ptuveje kepa viskas kartu iskart orkaiteje😀labai skanu😀

25. Nov 2010, 10:59

rima, matyt praleidau, arba pamirsau 😃

25. Nov 2010, 09:44

geras receptukas 😃 daznai darau savo seimynai ir su makaronais toki pat apkepa darau dar 😃 ir as taip pat dedu darzoviu sluoksni 😃 man tik gaila kad jis neissiima graziai 😃 arba as nemoku taip padaryt 😃

blogietee blogietee 25. Nov 2010, 09:39

visai neseniai tokį siunčiau 😃

25. Nov 2010, 09:23

Nemanau

25. Nov 2010, 09:21

o kazin ar labai skonis nukentetu ,jei vietoj grietineles,grietine ideciau 😀

25. Nov 2010, 09:21

mes irgi taip labai megstam ,tik as dar viena sluoksni darzoviu dedu{ pamidoru ,papriku, poru ,na zodziu kas saldytuve yra} Skanu mmmm.....