Psidalinsiu savo žemaičių blynų receptu...
Imame bulves,švariai nuplauname ir verdame su lupena.Mėsyte irgi išsiverdame.Viskam atvėsus bulves reikia nulupti,sumalti arba sutrinti.Aš paskutiniu metu tarkuoju su burokine smulkia tarka
Po to suspaudžiu bulves bliūdelyje ir padalinu masę į keturias dalis,vieną ketvirtadalį išimu ir pripilu krakmolo,įdedu druskos ir viskas užsiminkau tešlą.
Šitos gudrybės aš sužinojau iš draugės ir nuo to laiko aš pradėjau gaminti žemaičius,didžkukulius,šilkinius kukuliukus.Nes iki tol mano bandymai būdavo nelabai kokie,lipdavo prie rankų,būdavo sunku formuoti,kepti,virti.Taigi tešla yra,sumalam virtą mėsytę,dedam prieskonių,svogūniuko ir formuojam blynus ir kepame.
Skanaus:-)
Puiki gudrybė.Pritaikysime👍😀
O koks geras patarimas dėl krakmolo. 👍 Aš visą laiką iš akies dedu, tai ksartais ir nenutaikau. Tikrai pasinaudosiu šita jūsų gudrybe 😀
👍