Braškių ir varškės pyragas

Braškių ir varškės pyragas

12. Jul 2014, 19:42 rutakni rutakni

Tešlai reikės:

  • 1 kiaušinio,
  • 200g sviesto,
  • 100g cukraus,
  • 320g miltų.

Varškės sluoksniui:

  • 200g varškės,
  • 200g cukraus,
  • 500g natūralaus jogurto (be priedų),
  • 500g braškių,
  • 3 v. š. želatinos.

Želė sluoksniui:

  • 1kg braškių,
  • 1 pak. braškių želė.

Gaminimas:

Pairuošiame tešlą ir 1 valandą laikome šaldytuve. Tada iškočiojame 5mm storio lakštą, klojame į riebalais pateptą skardą, tešlą subadome šakute. Ant viršaus dedame kepimo popierių, pilame pupelių, kad kepdama tešla neiškiltų. Kepame 15-20 min (gali užtrukti ir ilgiau, svarbu kad tešla iškeptų), 200 °C temperatūros orkaitėj.

Varškę ir braškes sutriname su cukrumi, sumaišome su jogurtu bei ištirpinta želatina. Šią masę pilame ant iškepto ir atvėsusio kepimo skardoje esančio lakšto. Pyragą 1 valandą laikome šaldytuve.

Tada pyrago viršų dengiame braškėmis, pilame jau pradėjusią stingti braškių žele. Vėl dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms. Sustingusį pyragą išimame iš kepimo skardos ir patiekiame.