Braškės – skaniausias desertas vasarą, tinka ir vietoj pusryčių, pietų ar vakarienės. Ar įmanoma atsivalgyti braškių, ypač jei jos augintos be jokių trąšų ir pesticidų?
Štai ir pirmasis mūsų braškių derlius. Pernai pirkome ir pasisodinome 20 daigų. Gegužę buvom išsigandę, nes per šalnas iššalo apie 100 braškių žiedelių. Bet atšilus, vėl braškynas gausiai sužydėjo.
Kantriai laukėme kol uogos paraudonuos. Mažasis vis pačiupinėdavo, o aš pasakydavau, kad uogytė dar žalia. O kai pagaliau uogos prisirpo, pats nueina ir nusiskina norima braškę ir valgo pasimėgaudamas.
Jei turite lopinėlį žemės, ar vietos balkone, auginkite braškes. Šios saldžios, kvapnios uogos pačios skaniausios šviežios ir ką tik nuskintos iš lysvės.
Oi kaip skaniai! ????