Internete radau labai įdomų sušio receptuką. Nusprendžiau paruošti vyrui romantišką vakarienę ir paskanauti tokiu neįprastu sušiu..
Pavyko neblogai, jei ir jūs norite išbandyti, tai jums reikės:
Ryžių masė:
specialių ryžių sušiams
1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių
po 1 šaukštelį cukraus ir druskos
1 šaukštas aštrių krienų
Padažui:
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas raudono vyno
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis trinto imbiero
Įdarui:
sūdytos lašišos, tuno
agurko
virtos morkos
avokado
sezamo sėklų
Salotų lapų
Bambukinio padėkliuko, maistinės plėvelės
Ryžius paruošiame kaip parašyta ant pakelio, į juos supilame visus ryžių masei skirtus indigrientus ir gerai išmaišome.
Įdarui skitus produktus supjaustome juostelėmis.
Ant bambukinėio padėkliuko užtiesiame plėvelę..
Salotų lapus pamerkiame kelioms sekundėms į verdantį vandenį, kad suminkštėtų.
Ant jų dedame ryžių masės bei įdarą. Kad neliptų ryžiai sušlapinkite rankas! Atsargiai susukame, tada paspaudžiame, kad geriau suliptų. Dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
Su tunu dariau apvalius rutuliukus, juos formavau drėgnom rankomis, daug greičiau ir lengviau gaunasi ;)
Žinoma, įdarą galima dėti kokį tik norite - kuo jis įvairesnis, tuo skaniau ir įdomiau. Išbandėme ir vegetariškus sušius.
Dar tinka krevetės, ungurys, svogūnlaiškiai, snieginis krabas, ikrai. Pasirinkimas tikrai didelis ir platus. Belieka tik pasirinkti mėgstamus produktus.
Pasiruošiame padažą: imbierą nulupame ,sutarkuojame, supilame likusius ingredientus ir išmaišome.
Sušio lazdelę supjaustome. Tiekiame su padažu ir vynu.
Skanaus
Juratux
O čia video - 6 rūšių sušio:
LIUKS IDOMIAI ,REIKS PABANDIT KADA 😀aciu
Ispaniskas: Valduero unaciepa 2005 metu 😉 uosviene is Ispanijos atsiunte 😀 buvo visas rinkinys baltas,raudonas ir pusiau saldus 😀
kas ten per vynas stovi ant stalo?
Na nebandžiau dar pati, bet valgyti teko nekartą 👍
as dar lasisa,kai sudziau tai truputi citrinos uzspaudziau,nes man labai patinka 👍 😀
raimonda ir cia lasisa sudyta ir imbiero padaze yra 😉
Saunu-oo,ir lietuviskas variantas,bet nuo tikrojo originalaus suchio tikrai skiriasi
dar imbiero marinuoto reikia,tada mmmmmmmmmmmmm
suchia mano megstamiausias gaminamas patiekalas,as darau tikra ,tik ne su zalia zuvim o sudyta,labai tinka japoniski krienai prie ju,tokie zali..man visad tas valgymo procesas romantiskas,artimas 😀
Ir aš nesu niekada ragavusi.Daug kartų mačiau kaip gaminama, bet kažkaip pačiai dar neteko...
o jau gražumas patiekalo! ir visi indai priaikyti 😉
Tikrai įdomus receptas 😀 nieko panašaus nesu mačiusi ir ragavusi, bet norėčiau išbandyti 😀
idomus receptukas😀