Beveik lietuviškas sušis

Beveik lietuviškas sušis

13. Jun 2010, 08:00

Internete radau labai įdomų sušio receptuką. Nusprendžiau paruošti vyrui romantišką vakarienę ir paskanauti tokiu neįprastu sušiu..

 

Pavyko neblogai, jei ir jūs norite išbandyti, tai jums reikės:

 

Ryžių masė:

specialių ryžių sušiams

1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių

po 1 šaukštelį cukraus ir druskos

1 šaukštas aštrių krienų

 

Padažui:

1 šaukštas sojos padažo

1 šaukštas raudono vyno

1 šaukštas cukraus

1 šaukštelis trinto imbiero

 

Įdarui:

sūdytos lašišos, tuno

agurko

virtos morkos

avokado

sezamo sėklų

Salotų lapų

Bambukinio padėkliuko, maistinės plėvelės

Ryžius paruošiame kaip parašyta ant pakelio, į juos supilame visus ryžių masei skirtus indigrientus ir gerai išmaišome.

Įdarui skitus produktus supjaustome juostelėmis.

Ant bambukinėio padėkliuko užtiesiame plėvelę..

Salotų lapus pamerkiame kelioms sekundėms į verdantį vandenį, kad suminkštėtų.

 Ant jų dedame ryžių masės bei įdarą. Kad neliptų ryžiai sušlapinkite rankas! Atsargiai susukame, tada paspaudžiame, kad geriau suliptų. Dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

Su tunu dariau apvalius rutuliukus, juos formavau drėgnom rankomis, daug greičiau ir lengviau gaunasi ;)

Žinoma, įdarą galima dėti kokį tik norite - kuo jis įvairesnis, tuo skaniau ir įdomiau. Išbandėme ir vegetariškus sušius.

 

Dar tinka krevetės, ungurys, svogūnlaiškiai, snieginis krabas, ikrai. Pasirinkimas tikrai didelis ir platus. Belieka tik pasirinkti mėgstamus produktus.

 

 Pasiruošiame padažą: imbierą nulupame ,sutarkuojame, supilame likusius ingredientus ir išmaišome.

 

Sušio lazdelę supjaustome. Tiekiame su padažu ir vynu.

Skanaus

Juratux

 

O čia video - 6 rūšių sušio:

http://lt.netlog.com/go/explore/videos/videoid=lt-592444

sun sun 16. Jun 2010, 23:19

LIUKS IDOMIAI ,REIKS PABANDIT KADA 😀aciu

13. Jun 2010, 17:52

Ispaniskas: Valduero unaciepa 2005 metu 😉 uosviene is Ispanijos atsiunte 😀 buvo visas rinkinys baltas,raudonas ir pusiau saldus 😀

13. Jun 2010, 17:39

kas ten per vynas stovi ant stalo?

13. Jun 2010, 16:29

Na nebandžiau dar pati, bet valgyti teko nekartą 👍

13. Jun 2010, 15:59

as dar lasisa,kai sudziau tai truputi citrinos uzspaudziau,nes man labai patinka 👍 😀

13. Jun 2010, 15:58

raimonda ir cia lasisa sudyta ir imbiero padaze yra 😉

13. Jun 2010, 14:46

Saunu-oo,ir lietuviskas variantas,bet nuo tikrojo originalaus suchio tikrai skiriasi

13. Jun 2010, 13:36

dar imbiero marinuoto reikia,tada mmmmmmmmmmmmm

13. Jun 2010, 13:35

suchia mano megstamiausias gaminamas patiekalas,as darau tikra ,tik ne su zalia zuvim o sudyta,labai tinka japoniski krienai prie ju,tokie zali..man visad tas valgymo procesas romantiskas,artimas 😀

13. Jun 2010, 12:56

Ir aš nesu niekada ragavusi.Daug kartų mačiau kaip gaminama, bet kažkaip pačiai dar neteko...

13. Jun 2010, 11:47

o jau gražumas patiekalo! ir visi indai priaikyti 😉

13. Jun 2010, 10:41

Tikrai įdomus receptas 😀 nieko panašaus nesu mačiusi ir ragavusi, bet norėčiau išbandyti 😀

13. Jun 2010, 09:12

idomus receptukas😀