Recenzija: Betty Mahmoody & William Hoffer „Tik su dukra“

Recenzija: Betty Mahmoody & William Hoffer „Tik su dukra“

13. Jun 2013, 15:26

Knyga „Tik su dukra“ tai autobiografiškas romanas, kurį pasakoja amerikietė Betty Mahmoody. Betty Mahmoody ne tik autorė, bet ir moteris, kurios gyvenimo peripetijos aprašytos knygoje. 

Šios knygos pagrindinė herojė amerikietė namų šeimininkė turinti ketverių metų dukrelę Mahtobą.  Betty susipažįsta ir išteka už JAV gyvenančio iraniečio gydytojo. Moteris su savo vyru bei dukrele dviems savaitėms išvyksta atostogų pas vyro šeimą į Iraną. Šeimai nuvykus į vyro gimtinę moteris pastebi,kad vyras tapo visiškai neatpažįstamas žmogus. Betty labiausiai neramino ir tai jog ją gąsdino tos šalies skurdas bei moters padėtis, todėl ji ėmė veržte veržtis namo. Deja, Betty vyras turėjo kiek kitokių planų.

Neilgai trukus vyras parodo ir savo tironišką veidą. Dienų dienas moteris būna mušama bei laikoma uždaryta kambaryje. Negalėdama perkalbėti vyro vykti atgal į JAV bei bijodama dėl savo bei dukters gyvybės moteris nuvyko į JAV ambasadą tartis,kad padėtų jai ir jos dukrelei gryžti namo, bet deja...

Deja todėl,kad Betty gali išvykti iš šalies, tačiau pagal įstatymus mergaitė turės likti Irane. Mama nebūtų mama jei nesistengtų bėgti su dukrele, tačiau jai nepavyko ir mergaitė liko Irane.

Ši kvapą gniaužianti istorija po kelerių metų baigėsi laimingai,nes moteris nenuleido rankų, jai padėjo geri žmonės bei pats likimas.

Rekomenduoju perskaityti šią kvapą gniaužiančią istoriją toms, kurios mėgsta autobiografiškas knygas bei toms, kurios augina dukras. Ši knyga priverčia susimąstyti ką dėl savo vaiko galėtume padaryti pačios.

 

18. Jun 2013, 21:15

👍

13. Jun 2013, 22:48

sita knyga yra pati geriausia,kokia esu skaiciusi iki siol....

13. Jun 2013, 19:51 jaldija

Taip visai nesvarbu ka augini, bet as turejau omenyje tai,kad mamos,kurios augina dukras isigilintu i tai jog moteris yra terorizuojama ir jeigu jai nebutu pavyke islaisvinti savo dukros galbut ir jos lauktu toks teroras kaip mamos.😀

jaldija jaldija 13. Jun 2013, 19:19

Skaičiau šią knygą, tikrai puiki.
Tik visai nesvarbu ką augini dukrą ar sūnų 😀 mama kovoja dėl savo vaiko, eina pirmyn nesustodama...

13. Jun 2013, 18:58

Isties idomi. Man rodos pagal sia knyga yra net ir filmas tik anglu kalba.

neri neri 13. Jun 2013, 18:38

intriguojanti sakyčiau 😉