Turiu pripažinti, kad man niekada nepatiko bandelės su lašinukais, bet va ėmiau ir pabandžiau pati išsikepti ir likau labai patenkinta. Buvo labai skanios. Bet vis dėl to jei dar kada norėsiu tai jau geriau pati kepsiu bandeles su lašinukais nei pirksiu.
Taigi reikės:
- 500 gr. Miltų;
- 7 gr. sausų mielių;
- 250 ml. pieno;
- 40 gr. Cukraus;
- 50 gr. minkšto sviesto;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnelis druskos.
Įdarui:
- 250 gr. šalto rūkymo šoninės;
- 3 v.š. džiūvėsėlių;
- 1 svogūnas;
- druskos, pipirų.
Gaminimas:
Įdaras: Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti ant šlakelio alyvuogių aliejaus, suberti smulkintą šoninę ir vos apkepti, suberti džiūvėsėlius ir pagardinti prieskoniais.
Tešla: Pašildyti pieną, suberti cukrų ir mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti, kol sureaguos mielės.
Į miltus įmušti kiaušinį, sudėti minkštą smulkintą sviestą, druską, mielių mišinį ir užminkyti tešlą. Minkyti 10-15 min. Pastatyti šiltai apie valandą, ar ilgiau,kol pakils dvigubai.
Iškočioti ploną lakštą, išspausti apskritimus ir dėti po šaukštelį įdaro, užspausti kraštelius ir tarp delnų išsukti apskritimą.
Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.
Receptas iš: Skanus gyvenimas.
Dabar drasiai galiu teigti, kad tikrai skanu. 😉 O ypač katik iškeptos. 😀
jetau kaip skanu😍😍😍