Kai po karščių atšalo, ir vėl norisi šilto, sotaus maisto, tad tokie balandėliai kaip tik. Šį kartą juos pabandžiau gaminti iš šviežio pekininio kopūsto, skonis kitoks, bet mums patiko.
Ingredientai:
- 1 vnt. Pekininis kopūstas, šviežias
- 300 g. maltos kiaulienos
- prieskoniai mėsai
- 100 g. virtų ryžių
- 1 vnt. morka
- pagal skonį druskos, pipirų, lauro lapelių, grietinės, natūralaus pomidorų padažo.
Nupjauname kopūsto kotą, ir padaliname lapais. Kadangi kopūstas buvo šviežias, jo galima neapvirti. Peiliu nupjaustome storąsias baltas lapų dalis, tada jie lengviau susisuka. Keliais lapais išklojame puodo dugną, kuriame virs balandėliai.
Įdarui maltą mėsą sumaišome su prieskoniais ir ryžiais. Dedame įdarą ant lapo, susukame kaip įprastus balandėlius ir dedame į puodą. Užpilame vandeniu, kartu su balandėliais įdedame ir likusį kopūsto viduriuką. Užvirus vandeniui, verdame 20 minučių. Virimo pabaigoje, sudedame tarkuotas morkas, pagal skonį įberiame pipirų, druskos ir dedame lauro lapelių.
Mano balandėlių variantas be miltinių padažų, todėl mažiau koloringas ir tinka vaikams. Patiekiame su virtomis bulvėmis ir/ar grietine.
Skanaus!
Oi, mano mėgstamas patiekalas. Bet su pekino kopūstu dar nesu bandžiusi!