Avižiniai sausainukai

Avižiniai sausainukai

11. Oct 2010, 09:00

Noriu pasidalinti skaniu sausainuku receptu, kuriuos valgiau pas mamą ir man jie taip patiko, o jau namų kvapas skanus, kai juos kepi...

 

Reikės:

2 puodukai avižinių dribsnių,

1,5 puoduko kokoso drožlių,

1 puodukas miltų,

1 šaukštelis cinamono,

150 gramų sviesto,

2 šaukštai medaus,

1 puodukas cukraus,

2 kiaušiniai.

 

Į didelį dubenį pilame avižas, miltus, kokosus (aš naudoju tik vieną puoduką kokosų) ir cinamoną. Viską gerai sumaišome.

Ištirpiname sviestą su medumi. Po to pilame cukrų (aš vėlgi naudoju tik pusę puoduko, nes ir taip būna saldu, kas mėgsta saldžiau, gali dėti pilną) ir įmušame kiaušinius, gerai išplakame ir pilame į dubenį.

 

Viską gerai išmaišome ir gauname tirštą, beveik minkomą masę. Ją formuojame į rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriaus. Spaudžiame su šakute, kad gautųsi plocinėliai (su šaukštu nepatogu, nes prie jo labai limpa)

 

Sausainukus reikia kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 20 min., kol paruduos.

 

Iš šio kiekio man išejo apie 50 sausainukų. Skaniausi jie, kol dar šilti. Na, o pas mus jie atšalti ir nespėja.

 

Skanaus.

11. Oct 2010, 14:26

as manau,kad galima ir nedet,tik gausis kitokie.O siaip tai manau,kad galima butu deti dar kokiu kapotu riesutu,sakiau sekanti karta butinai pameginsiu 😀

11. Oct 2010, 14:11

mes nesseniai pirkom avižinių sausainių parduotuvėj, tai mano mažoji lapnojo net ausytės linksėjo, ačių lamucka už receptuką, tik norėjau paklaust, o kokoso drožlių galima nedėt, nes mes jų nemėgstam😀

11. Oct 2010, 13:50

parasykit ar patiks,tiesa jie turi tokia savybe vesdami kieteti.Beto kuo plonesni bus tuo greiciau sukietes.

11. Oct 2010, 13:31

normalausdydzio puodukai apie 200gr.pasizejau kaiptik visko turiu,tai siandien gaminsiu situs sausainukus😃

11. Oct 2010, 13:21

as naudojau paprastus puodukus kur geriu kava 😀

11. Oct 2010, 12:12

Labai skaniai ir nesudetingai atrodo. Tik noriu paklauti, kiek gramu mazdaug yra "puodukas" ?

11. Oct 2010, 10:37

nu būtinai reiks pabandyti, nes labai daug turiu avižinių dribsnių....