Kai norisi kažko saldaus, puikiai pagelbės šie avižiniai sausainiai. Juos kramtyti užtrunka šiek tiek ilgiau nei įprastinius sausainius, tad ir pasimėgauti galima ilgiau.
1. 2 stikl. avižinių dribsnių,,
2. 100 g sviesto,
3. 80 g rudojo cukraus,
4. 1 kiaušinio,
5. 2 gerai prinokusių bananų,
6. mėgstamų riešutų arba džiovintų vaisių.
Sviestą ištirpinti. Rudąjį cukrų išplakti su kiaušiniu ir pamažu supilti pravėsusį sviestą. Bananus sutrinti šakute ir įmaišyti į masę. Tuomet sudėti avižinius dribsnius, riešutus ir ( arba ) smulkintus džiovintus vaisius. Palikti 5 min. pabrinkti. Dėti po šaukštą masės į kepimo skardą ir šiek tik sulyginti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Iškepusiems sausainiams leisti atvėsti skardoje ir tik tada serviruoti.
Sausainiai yra minkštoki, bet labai gardūs.
Skanaus.